Képes Tükör

Képes Tükör

Betlehemi Jászol kiállítás a Bazilika Lovagtermében

A 30. jubileumi karácsonyi tárlatot ünnepeli az AMKA - A Magyar Kézművességért Alapítvány a Szent István Bazilikával közösen.

2023. december 18. - Kepes.Tukor

 

Megnyílt a jubileumi 30. Betlehemi jászol kiállítás a Szent István Bazilikában.Megtelt a Bazilika Lovagterme Betlehemmel.

Szállást keresett a Szent Család Betlehemben, de nem volt hely a szálláson és a jászol mellett egy istállóban született meg az üdvözítő Isten Gyermek kisded. Közénk jött és emberré lett. A napkeleti bölcsek látták csillagát napkeleten és eljöttek, hogy hódoljanak neki. Pásztorok és királyok hódoltak előtte, és égi csillag vezette az utat a megszületett kis Jézushoz.

A Betlehemi jászol kiállítás megtekintése nem csak a híveknek jelent nagy lelki élményt, hanem azoknak is, akik turizmustól érkeznek a világ minden tájáról megcsodálni szépséges fővárosunkat a Szent István Bazilika Panoráma teraszáról, és közben akár váratlanul, akár tudatosan szembe találkoznak a Betlehemben született kis Jézus örömhírét bemutató jubileumi tárlattal.

Erdős Réka és Erdős Janka 9 és 12 éves gyermekek Budapestről a Kis Jézus köszöntése című alkotásukkal első alkalommal vesznek részt a kiállításon. Örömmel és mosollyal mondták el, hogy jövőre is készülni fognak a következő Betlehemi jászol kiállításra. Ők ketten a sokak közül azok, akik kifejezték érzéseiket az AMKA - A Magyar Kézművességért Alapítványa kis Jézus születéséhez kapcsolódó alkotói pályázatán. Szívből gratulálunk mindenkinek, akik a jubileumi Betlehemi jászol kiállításon alkotásukkal részt vesznek, megszépítve ezzel a Karácsony közeledtét és ünnepét.

Igazán kedves ajándék és lelki élmény magunknak és a családunknak, barátainknak egy közös látogatás a Betlehemi jászol kiállítás megtekintése, amely bevezet a karácsonyi ünnepkörbe, miközben ráhangol annak a mindenkihez szóló üzenetére.

A megnyitó ünnepségre a Szent István Bazilika altemplomában került sor, ahol a köszöntők és a zenei előadás mellett jutalomban részesültek a díjazott alkotók.

A képgalérián keresztül egy kicsit részesei lehetünk az ünnepségnek és a karácsonyi tárlatnak. Személyesen 2024. január 7-ig tekinthetjük meg a kiállítást.

Áldott Szép Karácsonyi Ünnepeket!

30. Jubileumi Betlehemi jászol kiállítás

2023. december 15. - 2024. január 7.

Szent István Bazilika

Lovagterem

1051 Budapest, Szent István tér 1.

A kiállítás a Bazilika Kombinált Kincstár-Panoráma Terasz jegyével tekinthető meg.

Köszönet illeti az AMKA - A Magyar Kézművességért Alapítványt, minden közreműködőt és gratuláció a 30. jubileumi kiállításhoz.

Itt olvasható néhány információ az AMKA - A Magyar Kézművességért Alapítvány kapcsolódó oldaláról.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064690356031

https://amka.hu/30-betlehemi-palyazat/

https://amka.hu/30-betlehemi-jaszol-kiallitas-kiallitoi-listaja/

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr9218283367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása