Képes Tükör

Képes Tükör

„Nincs lehetetlen!” címmel nyílt gyermekrajz kiállítás a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Gerinc eredetű izomsorvadásos betegségben szenvedő gyermekek rajzai láthatók a budapesti állatkertben.

2021. október 11. - Kepes.Tukor

 

 Különleges tárlatnak ad otthont Varázshegyet és a Majomházat összekötő fedett üvegfolyosó, ahol a szó szoros értelmében körül veszi a napfény sugárzó csillogása azokat a gyermekrajzokat, amelyeket a „Nincs lehetetlen!” címmel meghirdetett pályázat felhívására készítettek olyan gyermekek, akik SMA (gerinc eredetű izomsorvadásos) betegségben szenvednek, de ez nem veszi el tőlük azt a szép színes mosolygós világot, amely a rajzokon visszatekint és ami minden gyermeket megillet.

Azok a bátrak és hősök, akik szembe tudnak nézni a betegséggel akkor is, ha ők viselik el azt.

Hibás beidegződés jellemzi azokat az embereket, akik távol tartanak maguktól mindent, ami nem csillogó, ami nem hasznos, ami nem egészséges, és sajnos képesek távol tartani maguktól azokat a helyzeteket, amikor szembe találkozhatnak a beteg gyerekekkel. Azonban ezek a gyerekek csak a molekuláikban korlátozottak, de a szívük és a lelkiviláguk egészségesek és nagyon tehetségesek.

A gyermekrajzokban visszatükröződnek mindazok a kellemes, vidám és életigenlő életérzések, amelyek jellemzik ezeket a gyermekeket. A betegség korlátozásokkal jár, de a szemükben látható fájdalom melletti csillogás igazolja, hogy a betegség ellenére nagyon értékesek és kedvesek az SMA betegséggel élő gyermekek.

A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt nagyon népszerű és szeretett állatkerti látogatás közben nagyszerű lehetőségünk van arra is, hogy megtekintsük a „Nincs lehetetlen!” címmel megnyílt gyermekrajz kiállítást, amelyiknek minden egyes alkotása derűs pillanatokat ajándékoz az érdeklődőknek.

Ha nyitott szívvel és szemmel nézzük végig ezt a kiállítást, könnyebben megérthetjük, hogy a betegséggel szembe lehet nézni, és mindent meg kell tennünk azért, hogy szeretettel vegyük körül azokat a gyermekeket is, akik betegségük ellenére nagyon bátran fogadják el a nehézségeket. Minden mosoly számít, és minden gyermek boldog életet érdemel. Ebben a gyermektársak és a felnőttek sokat segíthetnek.

A tárlat megnyitója után Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője egyben   házigazdaként vezette körbe a gyermekeket az Állatkertben a gyermekek nagy örömére.  

A különleges tárlat december 6-ig tekinthető meg a Varázshegyet és az Emberszabásúak Házát összekötő fedett üvegfolyosón a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A gyermekrajz kiállításról bővebb információ található a fővárosi állatkert honlapján.

https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/hirek/sma-val-elo-gyerekek-alkotasaibol-nyilt-kiallitas-az-allatkertben/?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr2916718116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása