Képes Tükör

Képes Tükör

Szőnyi István, a Zebegény festője a Dunakanyar – Zebegény – Otthon – Család kiállítással érkezett meg Budapestre

Bemutatták a Kieselbach Galériában Szőnyi István monumentális monográfiáját.

2023. október 29. - Kepes.Tukor

Szőnyi István (1894. január 17. Újpest - 1960. augusztus 30. Zebegény) Kossuth-díjas magyar festőművész, grafikus, érdemes és kiváló művész egyike azoknak az elismert alkotóknak, aki iskolát teremtett és törekedett arra, hogy a művészet és a valóság harmóniában legyen a vásznán. Szerette Zebegényt és inspirálta a csodálattal átölelt táj és emberek megörökítése, amellyel elválaszthatatlan lett az otthonának városától, ahol a róla elnevezett Szőnyi István Emlékmúzeum őrzi emlékét, ahogy a neve és alkotói művészete tovább él a Szőnyi István Baráti Körben és a Szőnyi Táborban is.

A Kieselbach Galéria a művész tiszteletére kiállítást rendezett és olyan monumentális kötet szerkesztésére és kiadására vállalkozott, amely nagyszerűen mutatja be Zebegény festőjét. 

Szőnyi István monumentális monográfiáját a szerkesztő Kieselbach Tamás és Kolozsváry Mariann mutatta be a Kieselbach Galériában. 

Szőnyi István a 20. századi magyar festőművészet nagy mestere. A kiállításhoz kapcsolódó gigantikus Szőnyi István-monográfia három kötetben 17 tanulmány, 1720 oldal, 450 dokumentumfotó, 4577 reprodukció, 14.2 kg súlyban a Kieselbach Galéria gondozásában jelent meg.

A kiállításon megtekinthető a Szőnyi Istvánnal Zebegényben készült dokumentumfilm, amely megfogható közelségbe hozzá a közismert és népszerű híres festőt és az embert. 

Szőnyi István // Dunakanyar – Zebegény – Otthon – Család

Kiállítás és könyvbemutató

Szerkesztő: Kieselbach Tamás

2023, Kieselbach Galéria, Budapest

Kieselbach Galéria
1055 Budapest Szent István krt. 5.
A Szőnyi István kiállítás és  a most megjelent, három kötetes tanulmánygyűjtemény és életmű-katalógus 2023. október 30-tól látható a Kieselbach Galériában!
A fotóra kattintva megnyíló fotógaléria bepillantást enged az emlékkiállításba, de az igazi kulturális élményt a személyes megtekintés adja vissza a látogatóknak.

Az emlékkiállítás megtekinthető 2023. október 30 - november 23. között.

További információk olvashatók a Kieselbach Galéria hivatalos oldalán.

https://www.kieselbach.hu/kiallitas/szonyi-istvan-kiallitas-es-konyvbemutato

https://www.kieselbach.hu/sajto/szonyi-istvan-kiallitas-es-sajtoanyag

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr9418245547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása