Képes Tükör

Képes Tükör

Ukrán gyermekek vendégeskedtek az Atlétikai Világbajnokságon és a Parlamentben Budapesten

350 gyermeket látott vendégül a Rákóczi Szövetség augusztus utolsó hetében.

2023. szeptember 06. - Kepes.Tukor

 

Ukrán gyerekeket hívott meg a Rákóczi Szövetség a Budapesti Atlétikai Világbajnokságra.

A Magyar Parlamentben a magyarországi nemzetiségi ukrán szószóló asszony köszöntötte a gyermekeket.

Jó volt látni a vendégségbe érkezett gyermekeket, akiknek a Rákóczi Szövetség igyekezett egy kellemes hetet szervezni augusztus végén Magyarországon olyan programokkal, amelyek maradandó élményeket jelenthetnek. Olyan gyermekeknek segített felhőtlen kikapcsolódást biztosítani a szövetség, akik az utóbbi hosszúra nyúlt időben sokkal nehezebb helyzetben élnek, mint a békében növekedő társaik. A gyermekek lelki fejlődésében a háborús konfliktusok különösen nagy sűllyal nehezednek, és a jó szándék, jó szó, hogy kiemeljék őket ebből a nehéz helyzetből legalább egy hétre, mindennél fontosabb kezdeményezés, hiszen nyomot hagy az életükben a közösségben megélt békés egy hét biztonságban és szeretetben azzal a céllal, hogy jól érezhessék magukat és örüljenek egymásnak békében és konfliktusok nélkül.

2023. augusztus 26. és szeptember 1. között a Rákóczi Szövetség 350 háborúban érintett, ukrán család gyermekét fogadta együttműködésben Magyarország Ungvári Főkonzulátusával és a helyi katonai adminisztrációval.

A program kezdetén a gyermekek augusztus 26-án, szombaton részt vettek a Budapesti Atlétikai Világbajnokságon és még aznap megtekintették a magyar Országházat is, ahol Grexa Liliána, ukrán nemzetiségi szószóló köszöntette őket kedves szavakkal és reményteli bizalommal. A budapesti városnézés után a program egyhetes nyári táborozással folytatódott Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Táborban, ahol a Rákóczi Szövetség segítségével gondtalan napokat tölthettek együtt a fiatalok.

Bízzunk abban, hogy a vendégségbe érkezett gyermekek újra visszakapják azt a nyugodt világot és hazát, ahol nem kell félelemben élniük, hanem újra olyan gyerekekhez méltó környezetben növekedhetnek, amelyben kibontakozhatnak és megvalósulhatnak az álmaik egy szebb jövő reményében.

A mosoly és a szeretet a legszebb kommunikáció, ami kifejezi, hogy ők is fontosak és megérdemlik, hogy békében élhessenek. Ennek a reménynek volt egy kis szigete augusztus utolsó hete, amikor a kedvükben igyekeztek járni a program szervezői és segítői, hogy mosolyt adjanak a vendégségbe érkezett gyermekeknek.

A fotógaléria képei a Budapesti Atlétikai Világbajnokságon és a magyar Parlamentben készültek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr4118208395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása