Képes Tükör

Képes Tükör

Szülinap és Fesztivál az Állatkertben - Boldog Születésnapot!

Születésnapi tortával és öt napos Állatkerti Fesztivállal ünnepel a 157 éves Fővárosi Állat- és Növénykert.

2023. augusztus 11. - Kepes.Tukor

Születésnap és az állatkertek világnapja nagyszerű alkalom az ünneplésre. Ennek az alkalomnak a jegyében vette kezdetét az öt napos Állatkerti Fesztivál, amivel az egyébként is népszerű állatkerti látogatás további nagyszerű programokkal vár mindenkit. 

Az Állatkertben mindig történik valami. Most éppen szülinapot ünnepel. Torta is készült a nagy eseményre. Az igazgató vette kezeibe a torta osztást. Mindenki ott volt, aki az Állatkertben gondját viseli a kedvenceknek. Önkéntesek sora vette gondjaiba a torta adagokat, amiket közösen vittünk el az állatokhoz. Részt vettünk a tortaosztáson és fotózgattuk a sok kedvencet.

157 éves lett sokunk kedvenc helyszíne.

Tortával köszöntötték az állatokat az Állatkert gondozói a Fővárosi Állat- és Növénykert 157. születésnapján. Mindeközben a látogatóknak is kedveskedik a népszerű intézmény a gazdag programokkal megszervezett öt napos Állatkerti Fesztivállal  2023. augusztus 9. és 13. között, szerdától vasárnapig számos meglepetés programmal.és meghosszabbított nyitva tartással.

A Fővárosi Állat- és Növénykert,  a világ egyik legrégebbi állatkertje, 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. A születésnapra készült különleges szülinapi torta nemcsak emberi fogyasztásra alkalmas, hanem a növényevő és mindenevő állatoknak is finom falat. A különleges finomságot az Állatkerti Alapítvány egyik támogatója, a Suhajda Cukrászda és Csokoládémanufaktúra cukrászai készítették, Szentandrási-Szabó Emese mestercukrász vezetésével, a Törpe Tortagyár gyermekfoglalkoztató támogatásával.

Az elkövetkező napokban színpadi programokkal, kvízjátékkal, koncertekkel, bábelőadásokkal, továbbá fotószínházzal, cosplay jelmezesekkel, arc- és csillámfestéssel, állatos élményprogramokkal és szakvezetésekkel, illetve az Állatkert helyszínre kitelepülő partnerei, köztük a Kiscelli Múzeum, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, a Róth Miksa emlékház, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és az Afrika Vadvilágáért Egyesület programjaival várják a közönséget. A fellépők között vanGubás Gabi és a Szeleburdi Mesezenekar, a Kontraszt zenekar, az Egyszervolt Mesezenekar, a Majorka Színház, Katona Petra és Zenekara, a Blue Canarro Group, a Merry Go Round akusztikus duó, az Ocho Macho, Bíró Eszter, a Veronaki zenekar, a Kiskalász zenekar, valamint a Stereo Swing feat. Szűcs Gabi „Gatsby-party” élménytáncosokkal. Lesz még kiskertész tanoda, papírmerítés és nemezvirág készítés, sőt Teddy maci kórház is. - áll a Fővárosi Állat- és Növénykert közleményében.

Bővebb információ az Állatkerti Fesztivállal kapcsolatban az Állatkert weboldalán olvasható.

https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2023-08-09-allatkerti-fesztival

 

 

: https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2023-08-09-allatkerti-fesztival 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr8018190307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása