Képes Tükör

Képes Tükör

Közös ima szállt az Égbe a Békéért

Ökumenikus imádságra hívta össze az egyházakat a Szent Egyed Közösség.

2022. február 28. - Kepes.Tukor

 

Világméretű összefogásra és imára van szükség, hogy mielőbb véget érjen a háború és olyan megegyezés szülessen, amely elhozza a békét.

Csepp a tengerben minden imaközösség, de minden csepp a tenger része és nélkülözhetetlen. Ilyen nélkülözhetetlen imát szervezett a Sant'Egidio közösség, a Fiatalok a Békéért, a Fokoláré mozgalom és más szervezetek a békéért.

Ökumenikus imádság szállt az Ég felé Ukrajna és a világ békéjéért a Sant'Egidio Közösség szervezésében az Egyetemi Templomban Budapesten.

Az ökumenikus és vallásközi imádságot Cserháti Ferenc római katolikus püspök úr vezette. Részt vett még a közös fohászon és áldást mondott többek között Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, Léta Sándor unitárius lelkész; Haborij Damján atya az Ukrán Görögkatolikus Egyház részéről, Kardos Ábel református püspöki titkár, Radnóti Zoltán főrabbi és eljöttek családok, gyermekek, fiatalok és idősebbek, és sokan, akiknek fontos volt a személyes jelenlét és az összefogás a békéért.

Felolvasták Arsenios Kardamakis, Ausztria görög ortodox metropolitája, Magyarország és Közép-Európa exarchája nyilatkozatát. Részt vett a békeimán a Fokoláré mozgalom és a 72 Tanítvány mozgalom. Jelen volt Jaroszlava Hartyanyi, az Ukránok Világszövetsége európai szervezetének alelnöke.

A Sant’Egidio közösség kórusa zenei imádsággal gazdagította az áhitatot.

Az ima alatt központi szerepet jelentett az az ikon, amelynek az eredetije Ukrajnában készült a XVI. században, és amelyet Rómában a Sant’Egidio Templomban őriz a Szent Egyed Közösség.

"Kérjük az Urat, hogy irgalmas arcának ragyogásával tekintsen le a szenvedő népekre és oszlassa el a sötétséget, hogy a béke új napja ragyogjon fel minden népre."

Szeretnék arra ébredni, hogy győzött a béke és testvérekként szeretik egymást az emberek.

"Térj be hozzánk drága vendég,
Tündökölj ránk fényözön

Egyesítsed szellemeddel,
Mit zord erkölcs szétszakít,

Testvér lészen minden ember,
Merre lengnek szárnyaid.

(Friedrich Schiller német költő 1785-ben írott ódája)

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr1317768702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása