Képes Tükör

Képes Tükör

Duna szentelés Vízkereszt ünnepén Budapesten

Duna szenteléssel és szent Liturgiával ünnepelte meg a Hajdúdorogi Egyházmegye Vízkereszt ünnepét Budapesten Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek metropolita vezetésével

2022. január 07. - Kepes.Tukor

 

2022. január 6-án, Vízkereszt ünnepén Budapesten a budai Szent Flórián-templomban a görögkatolikus Szent Liturgiára került sor, amelyet Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek metropolita püspök atya vezetett, majd a hívek a főpásztorral közösen átvonultak a Fő utcából a Bem téren át a Duna partra, és nyitott szívvel és lélekkel vettek részt a Batthyány térnél a Duna megszentelésén. Akik nyitott szívvel voltak jelen, igazán nagy lelki élményben részesültek.

Könnyű lett a víz, és megtisztult a szív a szenteléssel, az imádsággal és a szent énekekkel, majd az ünnephez kapcsolódó püspöki tanítással, amelyben útmutatót kaptunk a szükséges jóra való készségre és a lelki megtisztulás fontosságára, amelyet magunkon kell elkezdenünk.

Felelevenedtek az élmények az Eucharisztikus Kongresszusnak a Duna túloldaláról indult ünnepi Oltáriszentséggel kísért útjáról, amelyhez oly sokan csatlakoztak, és olyan buzgósággal, amely tömegeket vonzott és mindenkit életre szólóan megérintett, aki jelen volt, vagy aki az élő közvetítés segítségével kapcsolódott be a szent eseménybe.

Vízkereszt ünnepéhez számos jelentés kapcsolódik, amelyben az egyik legfontosabb a megtisztulás és a megszentelődés, amellyel a szívek megtisztulnak és világosság árad, amelyre mindenki meghívást kapott és amelyre olyan nagy szüksége van a világnak.

A Duna megszenteléséről készült fotógaléria a fotóra kattintva nyitható meg.

Hagyományosan, évek óta szervezi meg a Hajdúdorogi Egyházmegye Vízkereszt ünnepén a Duna megszentelését, amelyen minden hívő átélheti a kiemelt ünnep jelentését és jelentőségét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr5316806644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása