Képes Tükör

Képes Tükör

Nyitnikék az Állatkertben

Szezonnyitó a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

2024. március 30. - Kepes.Tukor


Húsvéti hívogató az Állatkertbe. Húsvéti  programok is lesznek a húsvéti hosszú hétvégén.

Szezonnyitó a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Kezdődik az új szezon a Budapesti Állatkertben, bár igazából egész évben nyitva és mindig csodás itt egy séta a csendben, a természetben, miközben számtalan érdekességet fedezhetünk fel az állatok viselkedésében.

Arany takin borjak születtek. Kis matakó született a Pálmaházban. Megérkezett Ágnes, az új tigris Csehországból. Minden nap történik valami az állatkertben. A jegesmedvéktől elbúcsúzunk, és barnamedvék érkeznek a helyükre. Nemsokára újra láthatjuk a pelikánokat. 

Egész évben gazdagok a programok és a látványosságok. Ez az a hely, ahol béke van és fény. És számos meglepetés.  Minden időszaknak meg van a maga aktualitása. Most a húsvéti ünnepek alatt húsvéti programokkal kedveskednek a szervezők. 

Részletek a Fővárosi Állat- és Növénykert terveiből ez évben:

A húsvéti hosszú hétvége négy napján sárkánytojás kereső játék vár a Tavaszi lampionvarázson, amely esténként 18 órától (illetve április 1-től 18:30-tól) 22 óráig látogatható. Bejárat a műemlék körhinta melletti kapunál.

A Tavaszi lampionvarázsról bővebben: https://zoobudapest.com/tavaszi-lampionvarazs

A tavasz beköszöntével az esték is egyre melegebbek, egyre kellemesebb az időjárás. Ezekre a tavaszi estékre kínálnak hangulatos esti programot a Tavaszi lampionvarázzsal, amelynek természetesen maguk a lampionok a legmeghatározóbb látnivalói.

A lampionok mellett állatos látnivalók is várják a lampionvarázs látogatóit. Az Állatkertnek ebben a zónájában láthatók ugyanis a háziállatok, így a Majorság és a környező karámok lakói is. Sokuknál épp a közelmúltban volt gyermekáldás, így cseperedő kiskecskéket, kisbárányokat is láthat a közönség. Ugyanitt található a Cápasuli, amely minden este egészen 21:30-ig várja a lampionvarázs látogatóit, többféle cápával, rájával, rajhalakkal és más érdekes tengeri állatokkal.

A Tavaszi lampionvarázs ideje alatt minden este működnek a Vurstli-zóna játékai is. Fel lehet ülni például az 1908 óta üzemelő falovas-hintós, Schäftner-féle körhintára, a szomszédságában található két nosztalgia körhintára, a törpekerékre, sőt még a gyerekek körében ugyancsak népszerű kisvasútra is. Minden péntek, szombat és vasárnap este gasztronómia élményekkel is készülünk, többek között kenyérlángossal és különféle rétesekkel.

A Fővárosi Állat- és Növénykert folyamatosan megosztja az oldalán az aktuális eseményeket, beszámol és színesen tárja elénk a kert szinte minden fontos pillanatát. Mindez élőben az igazi. A népszerűségi statisztika igazolja, hogy szeretik ezt a helyet az emberek, és a kicsiknek is egy életre szóló élmény marad az állatkerti látogatás.

Beindult a Biodóm, és sikeresen debütált a különleges hely. Megtudtuk, hogy további izgalmas kalandok várnak ezen a helyszínen továbbra is az évben.

Ne feledjük a sokat hallott szavakat: 

„Ha valaha az életben bánatos leszel, mindig menj ki egy közeli erdőbe és minden fában, minden bokorban, minden növényben és állatban érezni fogod Isten jóságát és mindenhatóságát.” /a Sissi filmből/

Nekem ez a hely többek között a Fővárosi Állat- és Növénykert, és gondolom, ezzel sokan vannak így. Egyben különbözöm, nem a bánat, hanem a természet és az állatok szeretete tereli a lábaimat az állatkertbe, mert tudom, hogy mindig találok érdekességeket az állatok viselkedésében, és ebben soha nem csalódtam. Csak csodálni tudom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr7818366927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása