Képes Tükör

Képes Tükör

A Varázslatos Magyarország fotópályázat legjobb természetfotói a Nemzeti Múzeumban

Díjesőben részesültek a természetfotósok a díjátadón.

2024. április 07. - Kepes.Tukor

Vannak még csodák! A természet mindenképpen az. A Varázslatos Magyarország természetfotó pályázata a hazai természetfotósoknak izgalmas teret ad a bemutatkozásra. Egyedi arculata a pályázatnak, hogy egész évben mozgásban tartja a természet lelkes fotósait, hiszen kilenc hónapos évadban. áprilistól decemberig több kategóriában lehet pályázni elsősorban olyan képekkel, amelyek az ország nemzeti parkjainak természeti szépségeit és az ott élő állat- és növényvilágot ábrázolja. A pályázati kiírások folyamatosan motiválják az alkotókat, hogy lefotózzák a természetnek az általuk megörökítésre méltó pillanatait, ezáltal is jó küldetésben járva teszik láthatóvá és felemelő élménnyé Magyarország varázslatos állat- és növényvilágát. A Nemzeti Parkok egyre népszerűbbek, és ennek az érdeklődésnek a fókuszában nagy szerepet töltenek be a Varázslatos Magyarország természetfotói.

2024. április 5-én, pénteken ünnepség keretében kerültek átadásra a jól megérdemelt díjak, amelyek között a legkiemelkedőbb a magyar természetfotó nagydíja, amelyet idén az első díjas Daróczi Csaba, a második díjas  Hargitai László és a harmadik díjas Litauszki Tibor vehetett át az Arany Daru szoborral. Díjesőben részesültek ezen túl a kategóriák győztesei és a különdíjasok is, így igazi természetfotós ünneppé vált az este az alkotókkal, a díjazottakkal, a díjátadókkal, a szervezőkkel, és mindenkivel, aki jelen volt a kiemelkedő eseményen. A díjátadó aznap este lezárult, de a Varázslatos Magyarország - Magyar természetfotó kiállítás 2024. május 31-ig megtekinthető a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A természet gyógyít, a természet simogatja a lelket, mert olyan csodákat prezentál, ami varázslatos és amire csak a természet képes. A kiállítás képei külön egységekben mutatják be a magyar nemzeti parkok állat- és növényvilágát a győztes fotókkal, így külön teret ad a nemzeti parkok felfedezéséhez. 

Sok szépséget és részletet találunk az esemény internetes honlapján és közösségi oldalán.

Varázslatos Magyarország - Magyar természetfotó kiállítás

Magyar természetfotó nagydíja díjátadó és kiállításmegnyitó ünnepség

2024. április 5. péntek

Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat kiállítás

Magyar Nemzeti Múzeum

2024. április 5. - május 31.

https://varazslatosmagyarorszag.hu/

A képre kattintva megnyíló képgalériában részleteket láthatunk a kiállításról, a díjátadóról és a megnyitóról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr5518374587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása