Képes Tükör

Képes Tükör

Megújult a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga

2021. június 11. - Kepes.Tukor

Sok évtized után megújult a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga és élet költözött a falai közé. Közösen ünnepelték a magyar egyházi vezetők a megújulást és az újranyitást a zsinagóga közösségével. Régóta várt álom vált valóra azzal, hogy újra működhet a rendeltetésének megfelelően a Belváros szívében ez a gyönyörű zsinagóga, ez a csodálatos ékkő, ahogy Frőlich Róbert főrabbi nevezte a helyet az ünnepi köszöntőjében. Mindig nagy öröm, amikor újra élnek a szent helyek, amellyel eleget tesznek annak a meghívásnak, amelyért létrejöttek.

Az ünnep sokszorosan adja vissza a hitet abban, hogy van jövő és van remény a megújulásra és az újrakezdésre. Ez az álom most teljesült. Akkor érezzük otthon magunkat a világban, ha a romok helyén újra helyreállnak és megszépülnek az eredeti állapotok, és megvalósulnak azok az elképzelések és törekvések, amelyekkel egy kicsit jobb lehet ez a világ.

A fotógaléria megnyitásával bekapcsolódhatunk az ünnepi pillanatokba, amelyek a fotókon keresztól igyekeznek beszámolni az újranyitás öröméről és jelentőségéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr9416588736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása