Képes Tükör

Képes Tükör

Szülinap az Állatkertben. Samu, a kiselefánt már három éves!

Boldog Születésnapot, Samu!

2024. április 27. - Kepes.Tukor

 

Szülinap az Állatkertben. Samu, a kiselefánt már 3 éves!
„A Fővárosi Állat- és Növénykertben ma lesz Samu, a hároméves kiselefánt születésnapi köszöntése, április 27-én, szombaton, 11 órai kezdettel az elefántok kifutójánál. A Budapesti Állatkert legnépszerűbb lakója, Samu, a kiselefánt 2021. április 24-én, hajnalban született a 22 éves Angele és a 23 éves Assam harmadik borjaként, illetve sorrendben a nyolcadik budapesti születésű kiselefántként. Harmadik születésnapja tulajdonképpen szerdára esett volna, de a születésnapi köszöntést inkább szombaton tartjuk, hogy a látogatók közül is minél többen részesei lehessenek az eseménynek. Az ünnepelt természetesen tortát is kap.” Bővebb információval szolgál a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtóirodája, Hanga Zoltán szóvivő
A Fővárosi Állat- és Növénykertben ma volt Samu, a hároméves kiselefánt születésnapi köszöntése

Boldog Születésnapot, Samu!

Hatalmas érdeklődés övezte a hároméves Samu kiselefánt születésnapi köszöntését. A sok kedvesség között említhetjük, hogy Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivőjének ötletére egyfajta kórussá alakult a nézőközönség, és egyszerre közösen zúgott a Szülinapi jókívánság: Boldog Születésnapot, Samu! Hatalmas megtiszteltetés ért azzal, hogy az elefánti kifutón fotózhattam biztonságosan az ünnepelt kiselefánt és édesanyja beengedése, érkezése előtt a készülő szülinapi tortát.

Csupa érzelem, csupa várakozás, csupa izgalmas pillanat és közös köszöntés. Nagyon kedves volt a születésnap.

Sütött a nap és szép idő volt. Sokan voltak az állatkertben. Csillogott a gyerekek szeme, szaladgáltak az állatok között, lelkesedtek és örültek, és mindezt jó volt látni. A nagyobbak is sokan voltak, mindenki szereti Budapest egyik legnépszerűbb helyét, ahol béke van, csend van, rengeteg látnivaló és sok felfedezés. A csendet megtöri az állatkert lakóinak jellegzetes hangja, rendkívül érdekes, ahogy kommunikálnak. Ahogy haladunk az évben, egyre élénkebb a természet, játszanak az állatok, érzik a jó időt, és a szép zöld növényzet, a pompázó virágok is szépítik a kertet. Sok kis újszülött, csupa csupa élet, temérdek felfedezés és kellemes időtöltés jellemzi a helyet. Az új felfedezésekhez nyitott szemmel és fogékonyan közelítve érdeklődésünk biztos sok sikert arat.

A szülinapok jó dolgok, emberek és állatok életében egyaránt. Csak tudni kell ünnepelni. 

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tudnak ünnepelni, és amikor a látogatók felfedezik a jobbnál jobb állatkerti programokat, mindig lelkesednek, és bizonyára elmondhatjuk, hogy ez mindig így is marad.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr8918391155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása