Képes Tükör

Képes Tükör

Leslie Mandoki Soulimates „A Memory of Our Future” című új albumának előhírnöke a Fekete hattyú

Az új album bejelentésére érkezett Budapestre Leslie Mandoki.

2024. április 15. - Kepes.Tukor

 

Örömhír bejelentésére érkezett Budapestre Leslie Mandoki, hogy megossza a magyarokkal „A Memory of Our Future” című új album megjelenését, amely ugyanazon a napon, 2024. május 10-én fog meglenni világszerte, ahogy Magyarországon is. 2024. április 11-én, Budapesten, az Akvárium klubban jelentette be a nemzetközi zenei világban elismert Leslie Mandoki személyesen az örömhírt. A bejelentés alkalmával részleteket árult el az új albumról, amely egyben egy hitvallás és üzenet is. Az új album a jubileumi koncertsorozat után egyben válasz  a lelkes fogadtatásra, annak a megköszönése és reagálás a jelenben zajló zajongó eseményekre.

Leslie Mandoki, a világhírnevet szerzett és elismert magyar származású zenész, az egykori pesti fiú, Mándoki László a történelem egy sötét korszakában nem kapott lehetőséget arra, hogy megvalósíthassa az álmait zenei vonalon, amelyre született és megpróbálta a lehetetlent, ami szeretett hazája elhagyására kényszerítette az akkori időkben sokakhoz hasonlóan. A kezdeti nehézségek után az álom megvalósult, és olyan zenei központot hozott létre, ahova a zenei világ sokak által nagyon kedvelt zenészeit tudta egybehozni és elindulni a hírnév irányába a Mandoki Soulmates együttes megalapításával. 

A 30 éves jubilumi koncert után a Mandoki Soulmates Leslie Mandoki stúdiójában, Bajorországban, a Starnberg-tó partján újra találkozott abból a célból, hogy felvegyék „A Memory Of Our Future” című 12 új dalból (kb. 80 perc) álló albumot, amely május 10-től fog megjelenni. Erről az örömhírről Leslie Mandoki személyesen adott hírt Budapesten 2024. április 11-én, a költészet napján az Akvárium klubban szervezett találkozón.

Leslie Mandoki.rendszeresen hazalátogat szeretett szülőhazájába. A Mandoki Soulmates több alkalommal adott teltházas nagy sikerű koncertet Budapesten Magyarország államalapítása és születésnapja programsorozatához kapcsolódva. Aki már részt vett a Mandoki Soulmates koncertjén, biztos nagy lelkesedéssel várja a következő koncertet, amire remény szerint idén is készülhetünk és örömmel fogják fogadni fogadni az új albumot.

Leslie Mandoki kérdésemre elmondta, hogy kezdetben nem engedte a rendszer kiutazni az országból, ezért kényszerült sokakhoz hasonlóan más utat találni a zenei álom megvalósításához. Ezután a rendszer a hazatérését próbálta megakadályozni sokáig, de nem adta fel, és amikor már lehetett, jött és jött és nem is akármilyen formában, hiszen egyike volt azoknak a nemzetközi térben elismert zenei fellépőknek, akik a Sziget fesztivál megnyitóján szerepeltek. 

A lelkesedés azóta is töretlen, és megvalósultak az álmai a zenei téren.  A közelmúltban már a 30 éves jubileumát ünnepelte a Mandoki Soulmates lelkes csapata és a hazánkat is érintő sikeres koncertsorozat után érkezik hozzánk „A Memory of Our Future” című album, amelynek előhírnöke a Fekete hattyú mitológikus alakja, amely a legkülönbözőbb művészeti műfajokban lett ihlető szimbólummá.

A prog-rock dalok mély mondanivalóval bontakoznak ki szinte játékos könnyedséggel és nagy dramaturgiai ívekké alakulnak. Az albumon kompozíciós érettség és a kifinomult, harmonikus szerkezetek találkoznak a tiszta öröm hangfestményeivel a jazz-rock virtuózok nagyszerű szólóiban.

Az albumkészítés úgy zajlott „akár egy kézzel és töltőtollal írt szerelmeslevél.”

A Mandoki Soulmates egy nemzetközi és intergenerációs szupercsapat, amely a rock és fusion nagymestereiből áll, többek között Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern, Al Di Meola, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, John Helliwell (Supertramp), Cory Henry, Richard Bona, Steve Bailey és Simon Phillip (Toto), valamint olyan énekesekből áll, mint Tony Carey (Rainbow), Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Siebenberg és Mark Hart (mindketten Supertramp). Ők azok a zenészek, akik körülveszik az alapítót, zenekar vezetőt és komponista szövegírót: Leslie Mandokit.”

A zenei szabadgondolkodók dalszövegei a kortárs világválságokat célozzák meg, beleszúrva a közönyös társadalom oldalába, hogy üzenetüket közvetítsék: „Hangosak maradunk a szabadságért és a békéért!” Leslie Mandoki számára a zene mindig a szabadság iránti vágy kifejeződése, különös hangsúlyt fektetve a békére. Ennek a szabadságnak az érzését már fiatal korában átélte, amikor Magyarországon, a kommunista diktatúra árnyékában nevelkedett. A rockzene mindig is mélyen megérintette és inspirálta, hiszen azt a szabadságot jelképezte, amelyre vágyott, miközben az elnyomó rendszer alatt élt. Azóta ismétli Mandoki, hogy a rock zenésznek alázatos tisztelettel kell bánnia a közönség szeretetével, és az a feladata, hogy mindig egy tüske legyen a társadalom húsában, aki csak azt keresi, ami összeköt, ami összetart és akkor is hidakat próbál építeni, amikor már az összeomlott hídpilléreket is alig lehet látni.

A zene összeköt.” Mandoki és társai több mint 30 éve azon az úton járnak, hogy hidakat építsenek a progresszív jazz-rockkal, olyan dalokkal, amelyek a napjaink nemzetközi, fontos és vitatott kérdéseit boncolgatják, mindig azon igyekezve, hogy pozitív üzenetet közvetítsenek egy jobb világ felé - „ez egy utópia a realisták számára” - mondta Leslie.

A Soulmates az utóbbi években igyekezett világszerte társadalmi tudatosságot is kelteni az emberekben, beleértve előző két albumát is, a „Living In The Gap” és az „Utopia For Realists” címűeket. „Lehet, hogy idealistán reméltük, hogy valóban létezik egy „Utopia for Realists”, egy láng, ami készen áll átadásra egy új generációnak, egy modell és módszer a jobb világ megteremtéséhez. Azonban most, egy globális járvány és borzalmas háborúk közepette Európában és a Közel-Keleten, mindegyikünk, függetlenül a generációnktól, elveszve találja magát több válság labirintusában… iránytű nélkül. (….) Katasztrófák, amelyek a civilizációnk alapjait rágják. Azonnal világossá vált számunkra, hogy ragaszkodnunk kell a józan ész és az emberi, odafigyelő hangokhoz. Ezért is énekeljük az albumon még hangosabban, mint valaha: „We Stay Loud!” Mandoki folytatja: „Pontosan ez a hangulata az új albumnak, az „A Memory of Our Future”-nek. Ezeknek az új daloknak a szövegei az örök lázadó nézőpontjából származnak, egy visszatekintő pillantás a jövőből, ami a jelenre és a múltra reflektál. Egy valós képet festenek a jelenlegi társadalmunkról a sorsdöntő elágazás pillanatában: az egyik út egy holnapba tekintő disztópia, a másik pedig egy utópia a realisták számára - mindenki számára!”

Az album borítóján megjelenő Fekete Hattyú egy olyan katasztrófa szcenárió ikonjává vált, amelyet korábban lehetetlen volt előre látni, mégis, ahogyan Leslie ámutat, „itt vagyunk a válságok zuhatagában háborúkkal, járványokkal, magas tétű, geopolitikai hatalmi játékokkal és emberi tragédiákkal. A Fekete Hattyú közöttünk landolt.” Olyan dalokkal, mint a „Blood In The Water” és az „Enigma Of Reason” a Soulmates visszatekint azokra az időkre, amikor a normális élet elszabadult, a bizonyosságok eltűntek, és a valóság túllépett legrosszabb félelmeinken.”  - osztották meg velünk a szervezők.

Leslie Mandoki Soulmates 

„A Memory of Our Future”

" ... írni, felvenni, énekelni és játszani a színpadon egy jobb világért ...”

Amikor a fekete hattyú fehérré változik...

Lemez bejelentőre érkezett Budapestre Leslie Mandoki.

A gyönyörű fekete hattyú... a készülő album előhírnöke.”

 „A Memory of Our Future” című 12 új dalból álló album május 10-től fog megjelenni.

 Az új album május 10-i megjelenésének örömhírével érkezett Budapestre Leslie Mandoki.

Amikor Los Angeles, New York, London, Berlin és Sanghai között rohangálsz, érzed, hogy a világ belekerült a krízis labirintusába. Ez az, amikor a görög mitológiában a fekete hattyú leszáll. A mi dolgunk az, hogy ebből a fekete hattyúból újra fehér legyen. Amikor a világ beindul ebbe a fekete alagútba, akkor a mi dolgunk, hogy ott álljunk az alagút végén egy fáklyával és megint fényt derítsünk rá. „ – mondta Leslie Mandoki az új albumával kapcsolatban.

Szerintem Leslie megcsinálta élete albumát.” – nyilatkozta Joós István, a Magneoton kiadó vezérigazgatója, aki Leslies Mandoki május 10-én megjelenő új albumának a kiadója.

A képre kattintva megnyíló képgalériában részleteket láthatunk az új album bejelentésével kapcsolatban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr5018380689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása