Képes Tükör

Képes Tükör

Női fókusz a Műcsarnokban Marilyn Monroe-tól Teréz anyáig a Budapest Fotó Fesztivál nyitó tárlatán

Öt női fotográfus kiállításával indult el a Budapest Fotó Fesztivál.

2024. március 23. - Kepes.Tukor

Női fókusz / Women’s Focus - Eve ARNOLD, Inge MORATH, Nanna HEITMANN, Susan MEISELAS, Marilyn SILVERSTONE / A Budapest Fotó Fesztivál nyitókiállítása / Budapest Fotófesztivál / Magnum Photos / Műcsarnok

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Budapest Fotó Fesztivál gazdag programsorozata, amelynek nyitókiállítása a Női fókusz című tárlattal indult el a Műcsarnokban a Magnum Photos válogatásában. Öt kiemelt női fotográfust mutat be a kiállítás a nézőszögükből láttatva a fotódokumentumokban rejlő fotótörténetet, amelyekről elmondható, hogy benne van egy korszak és a történelem. Marilyn Monroe-tól Teréz anyáig mindenki megtalálja a fotók között a kedvenc témáját vagy szereplőjét vagy emlékét a fotóművészet ikonjaiból. 

A tárlat alkalmat ad a sikeres fotóművésznők megismeréséhez, és betekintést enged az általuk fókuszált világhoz, amelyből fotós szemléletet és nézőpontot is láthatunk.

Napjainkban egyre nagyobb hangsúly tapasztalható a fotóművészet értékeléséről. Sorra nyílnak a nívós fotókiállítások, és ez a sor folyamatosan növekszik. A Budapest Fotó Fesztivál jól illeszkedik ebbe a sorozatba és rendkívül gazdag tartalommal  és lelkesedéssel indítja útjára a programsorozatát.

A márciusban Női fókusz címmel megnyitott kiállítás egyfajta tisztelet a női fotográfusok előtt.

Női fókusz / Women’s Focus - Eve ARNOLD, Inge MORATH, Nanna HEITMANN, Susan MEISELAS, Marilyn SILVERSTONE

A Budapest Fotó Fesztivál nyitókiállítása a Műcsarnokban

Budapest Photo Festival

Budapest Photo Festival / Magnum Photos / Műcsarnok

2024. március 23. - május 12.

Műcsarnok / Kunsthalle

1146 Budapest, Dózsa György út 37.

További bőséges információ található a rendezvény oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr2418362567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása