Képes Tükör

Képes Tükör

Carte Rouge Térképpel és érvekkel - Igaz történet alapján

Trianon filmről a nagyheti csendben.

2024. március 30. - Kepes.Tukor

 Carte Rouge Térképpel és érvekkel - Igaz történet alapján

Trianon filmről a nagyheti csendben.

Áprilisban kerül bemutatásra a legújabb tényfeltáró dokumentum-játékfilm Trianonról, a „Carte Rouge Térképpel és érvekkel" című alkotás. Rendező-producer Gerebics Sándor, forgalmazó a Pannonia Entertainment.

Főszerepben Gróf Apponyi Albert és Gróf Teleki Pál.

Trianon fájdalom, Nagypéntek megváltás szeretetből a kereszten, Húsvétvasárnap feltámadás a hitben és a reményben.

Az élet és a történelem egy körforgás, fájdalomban és örömben. A kérdés csak az, hogy milyen módon éljük meg ezt a történetet a saját életünkben. Beszélni kell róla, és szükségesek a hiteles megközelítések.

Nem mindig mutat jó irányt a felszín, néha a megoldások a mélyben vannak, de a belső csendben felfedezhetők. A nagyheti csendben idő van ezen elgondolkodni azoknak, akiknek fontos ez a kérdés.

Nagycsütörtökön az alkotók jelenlétében volt egy sajtóbemutatója a „Carte Rouge Térképpel és érvekkel„ című filmnek, amely könnyen befogadható módon világítja meg Trianon történetének egy igen fontos részét. Igaz, hogy eltelt Trianon óta több, mint száz és, de annak feldolgozása még nem történt meg teljesen.

Gerebics Sándor filmje ablakot nyit erre a fontos történetre, és elgondolkodtat.

Trianon elválasztja, de össze is köti a népeket, és erről nem szabad elfeledkezni. A történelem felülír határokat és térképeket, de nem írhatja át egy nép igaz történetét és szenvedését.

Ennek az emlékezetnek nagyszerű formája lehet az április 11-től látható új film, amelynek a megtekintésekor hiteles tényeket láthatunk e fájdalmas történelem részleteiből. Remek alkotás, fontos üzenet és elgondolkodtató kiindulás az összefogás és a megbékélés erejéről és csodájáról, és amire oly nagy szükség van. Hiszek  Magyarország feltámadásában, és a magyar nép szenvedésekben megérett lelki közösségében, éljen bármely részén a nagyvilágban.

Köszönet a fotókért és a filmért Gerebics Sándor rendezőnek és a Pannonia Entertainment forgalmazónak, és mindazoknak, akik közreműködtek abban, hogy „Carte Rouge" film megszülessen.

A fotógaléria nyitófotón, amely 2024. március 28-án, nagycsütörtökön készült a Pannonia Entertainment sajtóvetítése után a Budapest Art+ Cinema Filmszínházban, Szalóczy Pál forgatókönyvíró, Farkas Viktória színésznő, aki Teleki házvezetőnőjét alakítja, Patócs Róbert Máté operatőr, executive producer és Gerebics Sándor rendező-producer látható.

Nagyszerű, elgondolkodtató, befogadható film hazánk történetéről. Április 11-től látható a mozikban.

https://www.youtube.com/watch?v=86xMSC0-oYg

Carte Rouge - Vörös térkép - április 11-től a mozikban! (12)

Pannonia Entertainment

 cr_vege_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr8418367057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása