Képes Tükör

Képes Tükör

A Szentföld békéjéért imádkoztak Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi latin pátriárkával közösen Budapesten

Nagy nagy álom a béke az olajfák alatt.

2024. január 19. - Kepes.Tukor

A Szentföld békéjéért imádkoztak Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi latin pátriárkával közösen Budapesten

Pierbattista Pizzaballa OFM bíboros, jeruzsálemi pátriárka 2024. január 18-án rendhagyó szentmisét mutatott be a Pesti Ferences Alcantarai Szent Péter Templomban Budapesten a belvárosi Ferenciek terén.

Megtelt a templom hívekkel Pierbattista Pizzaballa pátriárka nyilvános ünnepi szentmiséjére, ahol közös imával könyörögtek a szentföldi keresztényekért és a Szentföld békéjéért.

Kétezer év alatt nincs béke az olajfák alatt, miközben éppen azért szent a hely, mert a Szentföldön született Betlehemben a Magasságbeli Isten Fia és szenvedett az emberiség bűnei miatt Jeruzsálemben a Megváltó. Attól szent ez a föld, hogy ez a hely lett kiválasztva a Megváltó érkezésének és ezen a helyen találkozott és élt közösen az ember az Isten egyszülöttjével.

Megtalálni az utat, amely a megváltó békéhez vezet, ami igazi emberséget hoz a világnak, a kifogyhatatlan imának lesz a válasza, mert egyszer egy akol leszünk, egy pásztorral, ahogyan az örök ígéret szava szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr8118306487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása