Képes Tükör

Képes Tükör

Magyar Betlehem kiállítás a Józsa Judit Galériában

Egyre népszerűbb a Betlehemi ünnep ábrázolása

2023. december 25. - Kepes.Tukor

 

Betlehemi életképeket ábrázoló pályázatok számos során fejezheti ki mindenki a saját élményét a karácsonyi misztérium ünnepkörével kapcsolatban. Kinek mit jelent, mit érez sajátjának, hogyan jelenik meg a személyes életében a betlehemi csoda. Csupa sok válasz a költői, de egészen valóságos kérdésekre, amelyek nyomot hagynak az életünkben, attól függően, mennyire fogadjuk szívünkbe a misztériumot.  Kicsik és nagyok, művészek és amatőrök, gyerekek, felnőttek szerte a hazában,a Kárpát-medencében egyre többen éreznek meghívást arra, hogy kifejezzék és megosszák a betlehemi jelenetet ábrázoló alkotásaikat.

Ilyenkor decemberben, Karácsony idejében Betlehemek sokasága készül az otthonokban, a templomokban, a karácsonyi vásárokon, az internetes oldalakon, a mobilokon, a számítógépes levelezésekben, üzenetekben, mindenki, akit elfog az ünnep lelke, karácsonyi képeket oszt meg, küld a barátoknak, ismerősöknek és betakar minden gondot egy kis időre a szeretet ünnepének a fénye.

Nagyszerű példa a Betlehem ünnep kifejezésére a „Magyar Betlehem” című karácsonyi téli összművészeti pályázati kiállítás, amely a Józsa Judit Galériában tekinthető meg 2024. január 31-ig. 

 „A Józsa Judit Művészeti Alapítvány a kereszténység egyik legfontosabb ünnepéhez, karácsony ünnepköréhez szorosan kapcsolódó témával „Magyar Betlehem” címmel Szent család, Karácsonyi ünnepkör tematikával nyílt képző-, nép- és iparművészeti pályázatot hirdetett, az idén már hetedik alkalommal. Szerte a Kárpát-medencéből beérkezett művekből a Józsa Judit Művészeti Alapítvány szakmai zsűrije (a kuratórium és a tanácsadó testület tagjai) döntése szerint a kiállításra méltó alkotások kerülnek bemutatásra a Józsa Judit Galéria időszakos kiállítótermében.” Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész

 Megvalósult a kiállítás sokak örömére. Ünnepélyes keretek között nyílt meg a betlehemi tárlat.

Elismerés és köszönet illet minden alkotót és közreműködőt.

Szívből gratulálok minden kiállítónak és szervezőnek.
Áldott Adventi tárlat
Magyar Betlehem - Karácsonyi téli összművészeti kiállítás
2023. december 5. - 2024. január 31.
Józsa Judit Galéria
Városház utca 1., Budapest, 1052

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr9118287895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása