Képes Tükör

Képes Tükör

Állatok Karácsonya és Születésnap a budapesti Állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykert lakói mindig gondos szeretetben részesülnek

2023. december 24. - Kepes.Tukor

 

Ahogy így Karácsonykor történni szokott, a Fővárosi Állat- és Növénykertben is nagy a mozgás és a készülődés az Ünnepek közeledtén.

Külön figyelemben részesülnek a születésnapos állatok. Most éppen Indigót, a hatodik születésnapját ünneplő gorillagyereket köszöntötték az Állatkert munkatársai, és persze Karácsony alkalmából gondosan feldíszített finomságokkal ékes karácsonyfák is jutottak a kedves állatkert lakóinak.

„Állatkertünk lakóinak is kijutott a karácsonyi örömökből. Sokan közülük fenyőfát, karácsonyfát kaptak az Oázis Kertészet jóvoltából, de persze sokféle más ajándékkal is kedveskedtünk nekik, kinek-kinek az ízlése szerint.” Fővárosi Állat- és Növénykert

Meglepő és érdekes lelkesedéssel fogadták az ajándékokat az állatkert lakók, Az Állatkerti Alapítványt támogató Oázis Kertészet ajándék fenyőfái nagy sikert arattak a megajándékozottak között.

Az elefántok, vörös kafferbivaly, az orrszarvú, a rozsomákok, a leopárd, a párduc, az orangutánok, a gorilla család, de még a cápasuli lakói is részesültek a szemünk előtt a karácsonyi ajándékokban. A Fővárosi Állat- és Növénykert is kivette a részét a karácsonyi ünnepekből.

„Indigo, öttagú gorilla csapatunk legifjabb tagja 2017. december 23-án látta meg a napvilágot. Másnap, 24-én be is mutatkozott, és a két ünnep között már várta a látogatókat. Csak éppen annyi kis malőr történt, hogy sajnos a fotózáshoz sokan kérésünk ellenére is villanófényt használtak, és ezért átmenetileg be kellett zárnunk az Emberszabásúak Házát a kicsi és anyukája nyugalma érdekében. Sokan érezzük úgy, hogy mintha csak nemrégiben számoltunk volna be minderről, pedig azóta már hat esztendő eltelt. A kis Indigót szombaton annak rendje-módja szerint fel is köszöntötték a gondozók hatodik születésnapja alkalmából. Persze úgy, hogy a szülinapi zsúr finomságaiból a többi gorillának is jusson. A dolog végül úgy alakult, hogy az ünnepelt szerényen a háttérben maradt néhány finomsággal, és a kifejezetten neki szánt tortából inkább az anyukája, N’yaounda szemezgetett.” - írta a Fővárosi Állat- és Növénykert a közösségi olgalán.

Olyan ez a hely, ahol a munkatársak törődnek az állatokkal, és mindig foglalkoznak azzal, hogy jól érezzék maguk a kicsi és nagy lakók. Ennek a lenyomatát minden alkalommal mi is felfedezhetjük az állatok viselkedésében, ami néha igen bohókás, de nagyon kedves. Mindeközben a kert növényeiben is találunk mindig szépséget. Érdekes az is, hogy mennyi örökzöld tűlevelű fenyőfák díszítik a kertet. A sok sok természetvédő felhívásokban, amelyeket a kertben szemlélhetünk, azokból is tanulhatunk környezetvédelmet, ami nélkülözhetetlen a természet megóvásában, ami lételemünk.

Nem véletlen, hogy az állatkertek népszerűsége kifogyhatatlan minden korosztályban.

Boldog Karácsonyt, kedves állatkerti lakók és munkatársak. 

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr418287791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása