Képes Tükör

Képes Tükör

A legszebb Renoir kiállítás a Szépművészeti Múzeumban

A „Renoir - A festő és modelljei" című tárlatot a Musée d’Orsay gyűjteményi főigazgatója, Paul Perrin dicsérte meg.

2023. október 25. - Kepes.Tukor

A legszebb Renoir kiállítás látható a Szépművészeti Múzeumban a francia kurátor szerint. Igazi siker sztori született a három nagy múzeum összefogásából. Párizsból a Musée d’Orsay és a Musée de l'Orangerie közösen hozta létre a budapesti Szépművészeti Múzeummal a művész  átfogó kiállítását, amelynek a motivációja az volt, hogy egyszerre legyen kiállítva Pierre-Auguste Renoir világhírű francia festőművész három azonos témájú alkotása, amelyet mind a három nagy múzeum a tulajdonában tarthat, és itt most együtt tekinthető meg. 

A Pierre-Auguste Renoir művészetét bemutató tárlat már az első hónapban nagy érdeklődést aratott. Akik még nem ismerték Renoir most bemutatott műveit, nagy lelkesen csodálkoznak el azon, hogy milyen szépek. A boldogság festőjének is nevezik az alkotót. Elsősorban az alakábrázolás dominál a kiállításon, és a festő modelljeire helyezi a hangsúlyt, de könnyen felfedezhető, hogy a művészt közeli kapcsolat kötötte össze a modelljeivel, akik között a családtagoknak kiemelt szerepe van. Mondhatni, hogy nem csak az ecsettel, hanem a szívével is alkotott, ezért is van olyan nagy hatása a művészetének a bravúros tehetsége mellett, ami sokak szemében már a kortársai között is kihívta az elismerést és a csodálatot. 

A „Renoir - A festő és modelljei" című tárlatot a Musée d’Orsay gyűjteményi főigazgatója, Paul Perrin dicsérte meg:„Számomra ez a legszebb Renoir-kiállítás, amit valaha láttam.”

Nagy elismeréssel indult a tárlat, és várhatóan nagy sikerrel fog bevonulni a leglátogatottabb budapesti kiállítások sorába, ahova nem csak Magyarországról, hanem szerte a nagy világból is érkeznek érdeklődő látogatók. A kiállítás nagyszerűen köti össze a művészetek kapcsolatában Budapestet és Párizst.
Renoir - A festő és modelljei
időszaki kiállítás
2023. szeptember 22. – 2024. január 21.
Szépművészeti Múzeum, Budapest

KÉT HÉTTEL TOVÁBB LÁTHATÓ A RENOIR-KIÁLLÍTÁS!

Két héttel később, január 21-én zár a Szépművészeti Múzeum Renoir-kiállítása tette közzé 2024. január 4-én a Szépművészeti Múzeum.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr7218212285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása