Képes Tükör

Képes Tükör

Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg nyitotta meg „A legmagyarabb Habsburg – József nádor nyomában” című szabadtéri tárlatot a Várkertben

2023. szeptember 27. - Kepes.Tukor

 

„A legmagyarabb Habsburg – József nádor nyomában” címmel nyílt meg az új szabadtéri kiállítás a Várkert Bazár panoráma teraszán a Várkapitányság szervezésében.

A tárlatot Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg nyitotta meg, aki feleségével, Habsburg-Lotharingiai Christiana főhercegnővel együtt vett részt az ünnepségen.

Immár hagyomány, hogy a Budavári Palotanegyed Várkert panorámateraszán szabadtéri tárlattal kedveskednek az arra sétálóknak a szervezők. Már az első napon nagy érdeklődéssel fogadták a látogatók a szépen létrehozott igényes kiállítást, amelyeken összekapcsolódnak a korabeli fotók a jelenben megörökített fényképekkel, és a történelem is, ami múltunk alapja és a jelenünk közreműködője. Olyan történetekbe és emlékekbe vezet el a kiállítás, amelyeket egy kellemes séta közben könnyedén megismerhetünk.

„A kiállítás a József nádor több, mint fél évszázadig tartó kormányzása alatt létrejövő városfejlesztési változásokat mutatja be. A tablók egyik oldalán jelenkori képek láthatók, míg a másik felén archív fotókon keresztül követhetjük Habsburg-Lotaringiai József Antal főherceg nádorságának és életének fontos állomásait, döntéseit.” (Várkapitányság )

A tárlat november végéig látogatható a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáján.

Bővebben olvashatunk a kiállításról az alábbi oldalon:

https://varkertbazar.hu/a-legmagyarabb-habsburg-jozsef-nador-nyomaban

Még jobb, ha élőben a kiállítás megtekintése közben szerzünk saját élményeket a tárlatról. 

A fotógaléria képei a megnyitó napján készültek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr118222825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása