Képes Tükör

Képes Tükör

Itt az új Csoóri Sándor Program 2023 pályázat a népi kultúra és a népművészeti értékek művelőinek a támogatására

A népművészet mindig emelkedett pillanatot jelent, mindig az ünnep része.

2023. július 11. - Kepes.Tukor

 

 

Elmondhatjuk, hogy Magyarorszég népművészeti nagyhatalom. E csodás hatalomnak van múltja, jelene és jövője hazánkban. Egy nép kultúrája a nemzet szívében és annak hordozóinak művelésében él tovább.

Legyen az néptánc, népzenei együttesek. népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek, mindig szebbé varázsolják az alkotás pillanatát és a szemlélés egészét.

Ennek a hagyománynak a támogatására született meg a Csoóri Sándor Program és annak a 2023-as évi pályázata, amely rendkívül nagy összeggel segíti a majdani sikeres pályázóknak a hátteret.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő pályázatot hirdetett a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.

A Csoóri Sándor Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. A program a magyar népi kultúra és a népművészeti értékek művelésére és bemutatására emeli fel a hangsűlyt, ami egy ország, egy nemzet és egy kultúra kiemelt reprezentációs része.

Reméljük, hogy a Csoóri Sándor Program pályázati felhívása sokaknak ad lendületet, miközben annak gyümölcsében mindannyian részesülünk a magyar népi kultúra és a népművészeti értékek befogadásában és az alkotói élmények megélésében.

A fotógalériában egy kicsit elmélyedhetünk a népművészet kincseiben. A fotók a Műcsarnok Lélek Formák II. Népművészeti Nemzeti Szalon 2023 elnevezésű kiállításán és a minisztériumi bejelentés pillanatában készültek.

Bővebben a pályázatról itt olvashatunk:

https://emet.gov.hu/csoori-sandor-program-2023/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr5718164752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása