Képes Tükör

Képes Tükör

Tisztavatás a Ludovikán

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem először tartotta e történelmi helyen idén a tisztavató ünnepségét.

2023. július 01. - Kepes.Tukor

 

Tisztavatás a Ludovikán
2023. június 30. Főpróba
2023. július 1. Tisztavató Ünnepség

 A Ludovikán tartott tisztavatások története a múltban is nagy eseménynek számított, és nevezetes születésnapokhoz is kapcsolódott, mint Ferenc József és IV Károly idejében, amikor az uralkodók születésnapján nagy fényességgel kerültek megrendezésre az ünnepi tisztavatások a Ludovika Akadémia előtti téren. 

2023. július 1-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán végzett hallgatóinak életébe érkezett el a nagy nap, amikor a  Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt tettek ünnepi esküt a tisztavató ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Deli Gergely rektor és a rendvédelmi tábornoki kar jelenlétében.

 

A képre kattintva a fotógalérián keresztül betekintést nyerhetünk a Tisztavató Ünnepség pillanataiba és az azt megelőző főpróbába, ami része volt a felkészülésnek a nagy naphoz. A hivatás felelősséggel is jár, és reméljük, hogy ennek tudatossága egy életen át elkíséri és motiválja a nagy betűs Életbe belépő fiatalokat. Feladatuk a haza és az emberek szolgálata, amihez sok kitartást és sok sikert kívánunk.

Részleteket olvashatunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara honlapján.

https://rtk.uni-nke.hu/hirek/2023/06/22/tisztavato-unnepsegre-keszul-az-rtk

https://rtk.uni-nke.hu/hirek/2023/07/01/tisztavatas-az-nke-n

Kapcsolódó érdekességet olvashatunk az alábbi oldalon:

https://nagyhaboru.blog.hu/2019/08/21/kepek_az_asztalfiokbol

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr8818157704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása