Képes Tükör

Képes Tükör

Kezdődik a 94. Ünnepi Könyvhét!

A vidéki országos megnyitó Veszprém városában Bereményi Gézával veszi kezdetét.

2023. június 08. - Kepes.Tukor

 

 

 

Újra elérkezett a szép ünnepi könyvhét ideje, amikor Budapesten három helyszínen 160 kiállító, 146 standdal várja az érdeklődőket a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón. A négynapos könyvtalálkozón a szabadtéri színpadokon könnyűzenei koncertek, a standokon szerzői dedikálások, ünnepi könyvbemutatók színesítik a programot.

A 94. Ünnepi Könyvhét kiemelt gazdagságát mutatja, hogy Budapest mellett országosan számos városban is várják a könyvbarátokat. Egy jó könyv, egy szerzői találkozás és a kapcsolódó programok újra üzennek arról, milyen sokat jelent a könyvek üzenete az élet minden területén. Felnyitja a szemünket és megnyitja érdeklődésünket olyan irányokba, amelyek megismerésével magunk is csak gazdagodhatunk.

Minden korosztály megtalálja a neki tetsző irodalmat és a színes forgatagban szuper felfedezéseket tehetünk a könyvek ajánlatának gazdag birodalmában.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2023. június 8. csütörtök és június 11. vasárnap között tartja meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. A vidéki, országos megnyitó Veszprém városában, az Európa egyik idei kulturális fővárosában veszi kezdetét, ahol Bereményi Géza Kossuth-díjas író mond az ünnepi megnyitón ünnepi köszöntőt.

A 94. Ünnepi Könyvhetet és a 22. Gyermekkönyv napokat Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke köszönti az ünnepélyes megnyitón Budapesten a Vörösmarty téren és Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének elismert szakértője nyitja meg. A Budapest 150 – Könyvfőváros program keretében kerülnek átadásra a Szép Magyar Könyv 2022 verseny díjai.

További részletekért érdemes böngészni a 94. Ünnepi Könyvhét hivatalos oldalát a https://unnepikonyvhet.hu/ honlapon, de a legokosabb lépés kilátogatni személyesen a könyvheti rendezvényekre, ahol garantáltak az irodalmi élmények.

Az Ünnepi Könyvhét beharangozóján betekinthettünk a díjazott könyvek és könyvújdonságok széles színes sorába, amelyet a képgalériába itt is belenézhetünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr2118141664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása