Képes Tükör

Képes Tükör

Gyermeknap a Városligetben

Változzon mosoly országává ez a nap minden gyermeknek!

2023. május 28. - Kepes.Tukor

 

 

31. alkalommal szervezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a hagyományos Városligeti Gyermeknapot. 2023. május 27-én és 28-án rendkívül gazdag színes programokkal várták a gyermekeket és a családokat a szervezők. Egy kicsit mindenki gyermek lett, aki kilátogatott a népszerű Gyermeknapra.

A Gyermekmentő Nagyszínpadán számos művész, zenész, táncos szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. Nemzetközi kultúrák is bemutatták táncaikat és népviseletüket. A Nemzetek utcájában 22 nagykövetség, kulturális intézet várta a gyermekeket színes programokkal.

A Gyermekmentő Szolgálat külön meghívott 500 nehéz sorsú gyermeket is magyarországi intézményekből, és a határon túlról, Erdélyből és Csángóföldről.

Milyen szép a gyermekek mosolya, és milyen kevés kell a mosolyukhoz, de ez a kevés a legfontosabb az egész világon, hogy szerethessenek és szeretve legyenek a családban, a nemzetben, az országban és a világban. Ez a nap, május utolsó vasárnapja róluk szól, és dobogjon értük minden szív, hogy otthon legyenek ebben a világban, és jól érezzék magukat szeretetben, békében, odafigyelésben és biztonságban.

A Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat a korábbiakhoz hasonlóan színes és gazdag programot szervezett a gyermekeknek ezen a szép pünkösdi vasárnapon, kiegészítve az ünnepi hétvégével.

A gyermekek tisztasága és mosolya minket is jobbá tesz, hiszen ők a mi kincseink, a példa arra, hogy őszinték, tiszták és szerethetők legyünk minden ember javára és szolgálatára.

Van egy nap, amikor együtt ünnepelik a gyerekeket a hazánkban működő diplomáciai testületek. A Nemzetek Utcájában idén még több ország képviselte hazáját és nagy lelkeseddéssel igyekezett a gyermekek kedvében járni színes programokkal, szép prezentációval és sok finomsággal.

Bárcsak ilyen szépen és békességben élnének egymás mellett a népek, a nemzetek az országok. És nem csak egy ünnepnapon, hanem egész évben minden nap. Bárcsak béke lenne ezen a földön, és testvérekként tekintenénk mindig egymásra.

Bárcsak minden nap gyermeknap lenne, hogy érezzük a felelősségünlet a gyermeki lélek kibontakozásának fontosságában, és megadjuk nekik a lehetőséget, hogy szeretetben nőhessenek fel, és ezt a szeretetet tudják tovább adni kikerülve a nagybetűs életbe és jövendő gyarapodó családjukba.

A gyermekek mosolya olyan szép, őszinte és tiszta, hogy megnemesíti a szívünket és lelkünket, csak legyünk fogékonyak és nyitottak, hogy így szebb lehessen ez a világ.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr7518134284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása