Képes Tükör

Képes Tükör

A Szent István Könyvhét ünnepi megnyitóján adták át a Stephanus díjakat

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál pápáról elnevezett dísztermében vette kezdetét a hagyományokhoz híven a 30. jubileumát ünneplő Szent István Könyvhét

2023. május 17. - Kepes.Tukor

 Idén egész évben ünnepel a Szent István Társulat. Alapításának 175. évében nagyszerű konferenciát szervezett a Társulat az Országos Széchenyi Könyvtárban, ahol még ez évben egy ünnepi kiállítás is nyílik. 

A Szent István Könyvhét is jubileumával is készült az idén, hiszen harmincadik alkalommal szervezte meg az egyházi könyvkiadók és terjesztők nagy találkozását , ahol 29 könyvkiadó közel 7000 kiadvánnyal, köztük 47 könyvheti újdonsággal várja az érdeklődőket 2023. május 15. hétfőtől május 19. péntekig Budapest szívében, a Pesti Ferencesek Temploma előtt a Ferenciek terén. Nagy találkozásokra ad alkalmat a szerzők és az olvasók, a kiadók és a hívek ás a jól megszokott egyházi közösségek között, ahol nem csak a rendkívül gazdag értékes kiadványok kínálatával találkozhatunk, hanem meg is szólíthatjuk egymást és örülhetünk egymásnak közösen.

A Szent István Könyvhét ünnepélyes megnyitója a hagyományokhoz híven idén is a Szent István Társulat egykori székházában került megrendezésre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál pápáról elnevezett dísztermében. A megnyitón adták át Stephanus-díjakat teológiai kategóriában Marton József részére,  irodalmi kategóriában pedig Sáry Pál jogtörténész lett a díjazott. 

Bemutatásra kerültek a könyvhét új kiadványai, majd Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője ünnepélyesen megnyitotta Szent István Könyvhetet. Az ünnepségnek a Gaudete vonósnégyes csodálatos előadása adta meg a keretet.

A Szent István Könyvhét tartalmáról részletesen olvashatunk a kapcsolódó honlapon. 

https://szentistvankonyvhet.hu/

https://szentistvankonyvhet.hu/programok/

A képgalériában a fotóra kattintva újra élhetjük a megnyitó ünnepi pillanatait,

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr6518125108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása