Képes Tükör

Képes Tükör

Megnyílt a 45. Utazás kiállítás

Magyarország legnagyobb turisztikai eseménye 45. alkalommai hívja össze az utazás kedvelőit a Hungexpo területén.

2023. február 22. - Kepes.Tukor

 

A Duna hullámain, a folyó csillogásában napsütéses időben jelképes helyszínen egy hajó fedélzetén jelentették be a szervezők és a díszvendégek az idei Utazás kiállítás újdonságait.

Sok szép hely van az országban és a világon. Ezeknek a helyeknek a népszerűsítésére a legjobb hely az Utazás kiállítás, amelyet már 45. alkalommal rendeznek meg Budapesten.

Utazni jó, és a legjobb alkalom az utazások megtervezéséhez a tavasz közeledtén a neves rendezvény, ahol a legnagyobb választékát találjuk az úti célok kiválasztásához

Iitt az ideje, hogy kicsalogasson bennünket otthonunkból a fényes napsugár arcot simogató közelsége.

Idei díszvendége a népszerű rendezvénynek a közkedvelt Balaton vonalán futó BalatonBike365, az országokat és népeket összekötő Duna folyó, és a természetnek egyik legszebb egzotikus külföldi országa, Madagaszkár. Ezeknek a helyeknek köré fókuszál az idei nemzetközi turisztikai találkozó.

2023. február 23. és 26. között csütörtöktől vasárnapig négy napunk van arra, hogy kilátogassunk az Utazás kiállításra, ahol a 20.000 négyzetméteres pavilonban közel 100 kiállító lesz jelen 34 országból és a hazai és külföldi kiállítók mindent megtesznek azért, hogy bemutassák a helyi értékeket és ajánlatukat abból a célból, hogy személyesen is ellátogassunk a prezentált helyszínekre, garantálva a kellemes kikapcsolódást és a felüdülést a szebbnél szebb helyeken.

Természetesen a kultúra sem hiányzik a népszerű programokból. Idei díszvendége a hazai kultúrának a Városliget új helyszíne, amely között üdvözölhetjük többek között a Magyar Zene Házát, amelynek a sikere már a világ négy sarkára is eljutott, és népszerűségét jelzi az is, hogy milyen sok zenei vendég előadóművész célja fellépni ezen a különleges helyen. Sokan ismerik már a Magyar Zene Házát, de kevesen tudják, hogy a zenei előadásokon kívül milyen gazdag zenetörténeti kiállítások várják a nagyérdeműt, és azt sem tudja mindenki, hogy a rajongásig elkötelezett intézményigazgatónak olyan lelkes csapatot sikerült összehoznia, hogy a Zene Házának saját zenei együttese is van, akiknek a fellépése szintén elvarázsolja a látogatókat.

Bemutatkozik az Utazás kiállításon a Néprajzi Múzeum is, amely szintén új látványossága a Városligetnek.

Sok felfedezni való helyszínnel és újdonságokkal várják a szervezők az Utazás kiállítás vendégeit. Akik már ismerik, azok tudják, hogy érdemes ellátogatni a népszerű programra, akik meg még nem fedezték fel maguknak a rendezvényt, azok is jól járnak, ha kilátogatnak, mert ahogy mondani szokták, itt mindenki megtalálhatja a kedvének valót.

Nem maradhat el az idegenforgalmi turisztika mellett az egészségturizmus és a sportturizmus sem, ahogy az immár hagyományosnak mondható Egyiptomi Konferencia is helyet kapott a népszerű programon. A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság idén is meghívást kapott Egyiptomnak, a tavalyi díszvendégnek a bemutatására és aktuális előadásokkal várják a helyszínen az érdeklődőket a tudományos konferenciára.

Mindeközben idén is lesz Afrika Expo Budapest! Immár 11. alkalommal rendezik meg az Utazás kiállításhoz már szorosan kapcsolódó rendezvényt. Idén is lesz Afrika konferencia, és minden, ami az Afrikai kontinenst látványosan bemutatja.

Nem véletlen egybeesés az sem, hogy ilyenkor ünnepeljük az Idegenvezetők világnapját is, amelyhez számos népszerűsítő program csatlakozik. Ebből az alkalomból szervezte meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai konferenciáját, amelyen bemutatták az idegenvezetők szakmájához kapcsolódó aktualitás információkat, és prezentálták a legújabb terveket is, amelyekkel készülnek az új évadra a turizmus reménybelien sikeres eredményének a reményével.

Már önmagában a rendezvényre kilátogatva is részesei lehetünk egy jó idő utazásnak, hiszen ahány új helyszínt fedezünk fel, annyival gazdagabbak leszünk. Az Utazás kiállítás látogatói közül a szerencsések a látvány mellett értékes nyereményeket is nyerhetnek a felajánlók jóvoltából.

A rekord számú felajánlásoknak köszönhetően a nyeremények között van utazás, szállás és programlehetőségek, álomutazások, kétszemélyes nyaralás Hurghadába all inclusive ellátással, álomutazás Tenerife szigetére, 2 fő részére nyaralás a Gran Canaria szigetére, 2 x 2 fős utalvány a Four Points By Sheraton Kecskemét négy csillagos szállodában, Liget élmény csomag a kulturális díszvendég jóvoltából, páros bérlet a SZIGET2023 Fesztiválra, a Gourmet Fesztiválra és a Balaton Sound-ra, és a Művészetek Völgye Fesztiválra.

Fedezzük fel hazánk szépségeit és a vendég országok színes ajánlatát.

Praktikus információk széles választékával csalogatja a vendégeket a 45. Utazás kiállítás honlapja és közösségi oldala, ahol minden részlet megtalálható.

45. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS

2023. február 23-26.

https://hungexpo.hu/events/utazas/

A kiállítás február 23-26. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, 20.000 négyzetméteres pavilonjában, ahova közel 100 kiállító 34 országból érkezik.

https://utazas.hungexpo.hu/programok-2023/programnaptar/

https://utazas.hungexpo.hu/programok-2023/szinpadi-programok/

11. Afrika Expo Budapest

https://hungexpo.hu/events/utazas/programok-2023/afrika-expo-budapest/?fbclid=IwAR3XtsYrFvQdl6PWY_BTuFmVup3I5YL4mlU6XUj06w1PAeOb6yvxnPCmB_k

 

Egyiptomi Konferencia

http://uj.mebt.hu/mebt-esemenyek/461-egyiptom-csodalatos-vilagai-az-utazas-kiallitason

Egyiptom csodálatos világai

A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság programja a HUNGEXPO Utazás kiállításán

(A pavilon AI. galéria 101. termében 2023. február 24-én 12.00 - 17.30 között

Egyiptomi konferencia az Utazás kiállításon

 

https://utazas.hungexpo.hu/programok-2023/egyiptomi-konferencia/

 

Időpont: február 24., 10:30-17:30

Helyszín: A pavilon, AI. galéria, 101 terem

 

10.30 Dr. Pécsi Ágnes, Új látnivalók Egyiptomban

11.30 Dr. Győry Hedvig, PhD, Régi és új felfedezések – Egyiptom az évfordulók évében

A tavalyi év az ókori Egyiptom iránt érdeklődőknek ismét sok

érdekességgel szolgált, úgy a feltárások tekintetében, mint a múlt

felidézésében, ugyanis 1922-ben fedezte fel H. Carter expedíciója

Tutanhamon sírját és 1822-ben jelentette be Champollion a hieroglifák

megfejtését.

SZÜNET

13:30 Mészáros Ágnes: Egy Andrássy úti villa és kertje: a Hopp Múzeum

Autentikus Ázsia-élmény Budapest szívében

Dr. Lázár Imre PhD kulturális diplomata, a Kairói Magyar Kulturális Tanácsosi Hivatal volt igazgatója

Az ismeretlen Egyiptom – a kopt kultúra rejtett kincsei

Sziklay Levente: Magyar Egyiptomi Baráti Társaság elnökségi tagja, szerkesztő

Arab és egyiptomi érdekességek Portugáliában

Az alábbi gombra kattintva lehet jelentkezni:

Jelentkezek!

https://utazas.hungexpo.hu/egyiptom

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr2418055546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása