Képes Tükör

Képes Tükör

Születésnapot ünnepelt Óbudán a Vasarely Múzeum

2022. május 09. - Kepes.Tukor

A fotóra kattintva nyílik meg a képgaléria.

1987. május 8-án a művész, Victor Vasarely jelenlétében nyílt meg az óbudai Vasarely Múzeum.

Victor Vasarely magyar származású festőművész, Pécs szülötte, 35 éve van otthon Óbudán, miközben befogadta Párizs és ma is tiszteleg Victor Vasarely művészi nagyságának emléke előtt. Így lett otthon hazájában és a nagyvilágban egyaránt.

Festői világa egyedi és sokakra volt hatással és befolyással. Egy sajátos ábrázolás megteremtője. A színek és a formák összehangolása a rá annyira jellemző módon új korszakot alkotott és követőkre talált.

Stílusa befolyásolja a modern művészet irányvonalát számos területen és műfajban. Maradandó divatot és trendet teremtett. Mindig felismerhető tipikus ábrázolásmódja és a stílusa. A mai napig sok művészre van nagy hatással.

Gyermekkoromban Pécs jelentette nekem Victor Vasarely különleges világát, az a város, ahol a művész született, és az a hely, ahol a szülőházában ma is a róla elnevezett múzeum áll.

Ma már Óbudán találom meg Victor Vasarely művészetének új otthonát a szintén róla elnevezett Vasarely Múzeumban az általa eltervezett helyen. Hírneve határokon túl is nagy befolyással bír a művészi ábrázolásmódra. Büszkén valljuk őt hazánk szülöttének, miközben otthona a nagy világ.

A Vasarely Múzeum Budapesten Óbudán tovább őrzi Victor Vasarely emlékét és bemutatja a világhírnévnek örvendő művész alkotásait és az életművének egy részét az újrarendezett állandó életmű kiállításon és a kapcsolódó időszaki kiállításokon egyaránt. Művei között megpihenve a színek és a formák befogadása igazi felüdülést ad a látogatóknak. Örököse az egész világ a művészetének aktív befogadásával. 

 Érdemes gyakran felkeresni az óbudai Vasarely Múzeum oldalát, hogy napra készen tudjunk bekapcsolódni a programokba és élvezhessük Victor Vasarely művészetének különleges világát.

http://vasarely.hu/

https://www.facebook.com/vasarelymuzeumbudapest

Szentlélek tér 6. Budapest 1033

Vasarely Múzeum Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr5917827661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása