Képes Tükör

Képes Tükör

Fel se fogjuk egészen, milyen nagy ajándék a megváltásunk a kereszten! 

Részletek Mária de Faykod szobrászművésznő Lourdes-i márványszobrainak fotókiállításából.

2022. április 15. - Kepes.Tukor

A fotóra kattintva nyílik meg a képgaléria.

 Nagypénteki gondolatok

Fel se fogjuk egészen, milyen nagy ajándék a megváltásunk a kereszten! Ha értenénk, végtelen hála születne a szívünkben!

Ha értenénk, a megváltás lényegét, elhagynánk a bűnt. Az Isten Fia meghalt a keresztfán, hogy megváltson a bűneinktől. A fájdalom éjszakája a megváltás ideje. A szent három nap jelentősége a kegyelem  mindenkiért. A fájdalom Anyja elvesztette gyermekét! Micsoda fájdalom gyötörhette az Áldott Anya megszakadt szívét. És mégis sokan közömbösek. Nem jut el hozzájuk a megváltás árának az igazsága. Nem változik semmi a gondolatukban és az életükben. Részt vesznek a szertartáson, majd hazamennek és elfelejtik a történteket. Miért nincs a szemükben tisztánlátás? Miért nem érzik át a szenvedéstörténetet?

Virágok nyílnak a kereszt tövében. A három szent nap után Krisztus feltámadt! Legyőzte a Megváltónk a bűnt és a halált! Magára vette a bűnöket, hogy megváltson minket és örök életünk legyen. Esélyt ad az új életre és arra, hogy ez az élet jó legyen, tiszta a bűntől és áldott az Istentől. Minden lehetőség megvan arra, hogy jó keresztények legyünk. Azután is, ha elbotlottunk. Van megbocsátás. Van megváltás. Van örök élet. Van kiút és van megoldás.

Csak az a kérdés, van-e elég hitünk, van-e elég reményünk és van-e elég erőnk szeretni.

Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. (János 14, 6)

„Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja. (Máté 16, 24-25)

Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja országát. (Lukács 12,32)

Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! (Ézs 43,1)

Megváltottalak és megmentettelek, mert szeretlek a hibáiddal és a gyengeségeddel együtt!

Bár hallgatnátok ma Isten szavára:  „Népem, ne légy kemény szívű!”

Nagy a ti örökségetek! Legyen nagy a hitetek! Az Élet a tietek! A szívben dől el minden. A szív győzelme pedig nem más, mint a szeretet.

Arról ismernek meg titeket, hogy Krisztushoz tartoztok, ha szeretettel vagytok egymás iránt.

Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.” (János 13, 34-35)

Ha látják rajtatok, hogy szeretet van bennetek, követni fognak benneteket és dicsérni fogják az Istent.

A képgalériában látható fotók Mária de Faykod Franciaországban, Provance-ban élő magyar származású szobrászművész Lourdes-i márvány szobrainak fotókiállítás megnyitóján készültek a Vigadó Galériában 2018-ban Budapesten. A tavasz virágai a szépség nyelvén üzenik, hogy szeret az Isten.

Mária de Faykod nagy büszkesége kicsiny hazánknak. Lélekkel teli szobrai Franciaországban, Lourdes kegyhelyén dicsérik az Istent.

Áldott Nagyhetet, áldott Szent Három Napot, és áldott Húsvéti Ünnepeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr7917808553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása