Képes Tükör

Képes Tükör

Tartományi Don Bosco ünnepen találkozott a szalézi család Budapesten az Eiffel Műhelyházban

"Légy vidám, tedd a jót!" tanította Don Bosco Szent János.

2022. január 30. - Kepes.Tukor

Egy a vágyam: boldognak látni benneteket most és az örökkévalóságban is.” (Don Bosco Szent János)

Légy vidám és tedd a jót, a verebeket pedig hagyd csiripelni! (Don Bosco Szent János)

Tegyetek mindent szeretetből és semmit sem kényszerből.” (Szalézi Szent Ferenc)

Életem részévé vált Don Bosco Szent János szalézi családja. Az a nagy megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem Olaszországban Don Bosco Centenáriumán és közelről megismerhettem a szalézi nővérek életét. Bejárhattam a rendalapító életének legfontosabb helyeit. Saját szememmel láttam, hogyan élnek a szalézi nővérek és azt is, hogy hogyan hatja át őket a szalézi lelkület. A köztük töltött idő örök emlék marad és meghatározó az életemben. Boldog az a gyermek, akit szalézi óvodában, iskolában vagy szakképzésben nevelnek. Az a pedagógia, amit örökül hagyott Don Bosco, csak a gyermekek javára és lelkük épülésére szolgál. Az a derű, amelyet Don Bosco sugárzott, meghatározó szerepet játszik a gyermekek nevelésében. Az a szeretet, amelyre tanított a szent, olyan gondoskodás a rábízottakról, amely a nevelés középpontjában leginkább segíti a fejlődésben lévő kis gyermekek és nagy diákok egészséges személyiségének az alakulását.

Tartományi Don Bosco ünnepet tartott Budapesten, az Eiffel Műhelyházban .a Szalézi Tartomány. Minden évben együtt ünnepel a Szalézi Család Don Bosco Szent János ünnepén. Ilyenkor kerül átadásra a Savio Domonkos díj, amelyben idén Fejes Miklós részesült, a Sándor István díj, amelyre Vachajáné Kisgyőri Szilvia lett érdemes, és a Don Bosco díj, amelyet Begov Ferencné Katalinnak adtak át. Mindhárom díjazott laudációjában megismertük azokat a tetteket és lelkületet, amely alapján alkalmassá váltak a megtisztelő díjak elnyerésére.

Az ünnepség része volt a szentmise, a Don Boscót és a szalézi rendet bemutató rendtörténeti kiállítás, a díjátadás, a közös ima, életképek előadásban a szalézi iskolák életéből, kiállás Afrika mellett, közös tánc, és közös ebéd, folyamatos kivetítés a rendi élet pillanataiból, köztük Annuska nővér, akivel Olaszországban találkoztam a rendházban a Centenáriumon.

A Don Bosco Nővérek közösségi oldalán itt van a fotó Annuska nővérről:

2021. december 15. Isten éltessen Annuska nővér!

https://www.facebook.com/100896598293465/photos/a.175083947541396/448169740232814/

A fotógalériában az ünnepségen készült fotók segítségével közel hozzuk a Tartományi Don Bosco ünnepet. Kísérje áldás az ünneplő szalézi családot.

Légy vidám, tedd a jót!

A szalézi szent mondta...

Olvassunk bele a Don Bosco gondolataiba a link segítségével az alábbi oldalon.

https://www.szaleziak.hu/_static/don_bosco_mondasai.php

 „A szeretet mindig győz” (Don Bosco)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr3216953542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása