Képes Tükör

Képes Tükör

Herendi porcelándíszekbe öltözött az Eiffel Műhelyház Karácsonyfája az Operaház újonnan felavatott kulturális színterén.

„Porcelán szólamok” címmel nyílt Herendi porcelán kiállítás az Eiffel Műhelyházban

2021. december 03. - Kepes.Tukor

Az ünnepi díszítés különös formáját választva az Eiffel Műhelyház  9 méter magas Karácsonyfájának a lombkoronáját 500 darab herendi porcelán csésze ékesíti, elvarázsolva a látogatókat az ünnepekre hangolódásban. Így találkozik a herendi porcelán és az Operaház a kultúra emelkedett szólamán.

A Herendi Porcelánmanufaktúra és a Magyar Állami Operaház különleges módon kapcsolódott össze a közelgő Karácsonyi Ünnepekre az Eiffel Műhelyház ünnepi hangulatának és fényének a megteremtésében.

A fotóra kattintva a fotógaléria megtekintésével részesei lehetünk a helyszínnek és a kiállításnak, de a személyes megtekintés adja vissza igazán a jóleső pillanatokat az új színtér felfedezésével.

Amikor az újonnan megnyitott kulturális térben találkozik az opera emelkedett műfaja a herendi porcelán káprázatos szépségével, igazán örömteli pillanatokat teremt mindenkinek, aki ráhangolódik az ünnepekre való készülődésekbe.

Az Eiffel Műhelyház új színtere nagyszerű előadásokkal várja a kulturális élmények kedvelőit. A látogatót felfedezésre invitálja a Magyar Állami Operaházhoz tartozó Eiffel Műhelyház, amelynek kialakítása rengeteg titkot és operatörténeti kincseket rejt magába.

A „Porcelán szólamok” című Herendi porcelán kiállítás megnyitóján ünnepélyesen kapcsolódtak össze az ünnepi műsor szólamai és a herendi porcelán fényei az Eiffel Műhelyházban.

A vendégeket Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Az ünnepi szavakat ünnepi előadás követte, amelyben egyesültek a herendi porcelán szépségével az operahang szólamok. Lehár Ferenc "Mosolyország" című darabjából hangzott el a „tea duett”.

Tiszteletét tette a megnyitón a diplomáciai képviselet részéről Őexcellenciája, Otaka Masato nagykövet úr, Japán magyarországi nagykövete, akinek szemmel láthatóan elnyerte a tetszését a Herendi porcelánba burkolózott különlegesen feldíszített ünnepi Karácsonyfa.

A megnyitó ünnepséget követően egyedi tárlatvezetésen mutatta be Dr. Simon Attila vezérigazgató a herendi porcelánból készített Főnixmadár névre keresztelt porcelánfigurát, amely az újjászületés és megújulás szimbóluma. Ezután Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az Eiffel Műhelyház további titkaiba avatta be a jelenlevőket. A bejáráson a sok érdekesség mellett megtekintettük az operatörténeti kiállítást, és benézhettünk az operaelőadás próbájára is.

Az Eiffel Műhelyház felfedezésre invitálja a kultúra iránt érdeklődőket, egyben a Herendi Porcelán kiállítás megtekintésével átadhatjuk magunkat az ünnepi fényeknek és az ünnepi karácsonyi készülődésnek.

Az ünnepi esemény meghívója a csatolt linken olvasható:

https://herend.com/aktualis/esemenynaptar/v/2462/

A Herendi Porcelán és az Eiffel Műhelyház különleges kapcsolatát emeli ki az alábbi történet:

https://herend.com/herendi-az-eiffel-muhelyhazon

Eiffel Műhelyház

Budapest, Kőbányai út 30, 1101

https://www.opera.hu/hu/rolunk/jatszohely/eiffel/

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr5716772028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása