Képes Tükör

Képes Tükör

A születésnapján vettek végső búcsút Mádl Dalma asszonytól a Fiumeit úti Sírkertben.

A születésnapján temették el Mádl Dalmát Mádl Ferenc mellé a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 28-as parcellájában.

2021. november 09. - Kepes.Tukor

 

Mádl Dalma asszony, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete élete minta mindenkinek. Minta arra, hogy milyen egy jó asszony, egy jó feleség, egy jószolgálati nagykövet, életét követve jó példát és választ kapunk Dalma asszonytól arra, hogyan érdemes élni, és megtanít arra is, hogy miért érdemes élni és jót tenni.

Minden társadalomnak szüksége van egy hozzá hasonló Dalma asszonyra, akinek az egész élete példamutató és követendő minta a példás életre és a jó útra.

Nyomába lépni nem tudunk, de követni Őt sokat ad magunknak és a világnak egyaránt. Kövessük őt már itt a földön, hogy halálunk után elmondhassa az utókor rólunk is, hogy életünk nem volt haszontalan és hiábavaló.

Mádl Dalma asszonyt 2007-ben a Szent Erzsébet rózsája díjjal, 2005-ben a Polgári Magyarországért díjjal, 2012-ben a Magyar Szabadságért díjjal tüntették ki.

2015. június 12-én Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye kapta a Mindszenty Emlékérmet. 

Dalma asszony lelki üdvéért a Magyar Szentek Templomában mutattak be engesztelő szentmisét. Mádl Dalma a Magyar Szentek Templomában hosszú éveken át személyesen vett részt a Katolikus Karitász jószolgálati nagyköveteként a Katolikus Karitász szegény családok gyermekeinek szervezett karácsonyi rendezvényén, ahol Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek úrral együtt adta át a rászoruló gyermekeknek a karácsonyi ajándékcsomagokat. Ugyanebben a templomban adtunk hálát  ma Dalma asszonyért az engesztelő szentmisén. Emléke mindig velünk marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr1916751090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása