Képes Tükör

Képes Tükör

Herendi porcelán kiállítás tekinthető meg „Egy a természettel - Herend Porcelán” címmel Budapesten a Magyar a Mezőgazdasági Múzeumban

Elegancia és szépség jellemzi a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. lenyűgöző alkotásait.

2021. október 10. - Kepes.Tukor

 

Budapesten csodálhatjuk meg a Herendi Porcelán új kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A természet tökéleteset alkot, és aki a természetből merít, az értékkel bíró műalkotásokat teremt az utókor számára.” A kiállításon köszönt bennünket az idézet, amely kifejezi azt az üzenetet, amely a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. lenyűgöző alkotásaiban hordoz.

Szemet gyönyörködtető és szívet melengető minden alkalom, amikor fizikai közelségbe kerülünk a herendi porcelán igényesen elkészített és hagyományosan a magas művészeti értékeket tükröző alkotásaival, legyen az egy tál, egy váza, egy állatfigura, mindig lelki és kulturális élményt nyújtanak a kiállított darabok, amelyeket a Városliget szívében, a Tündérvárban, a Vajdahunyadvárban tekinthetünk meg egészen az év végéig.

A herendi porcelán elegánsan illeszkedik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállítóterébe. A herendi porcelán mondhatni, hogy hazajár a Vajdahunyadvárba, hiszen korábban is megcsodálhattuk a Herendi Porcelánmanufaktúra különleges gyöngyszemeit az idén 125 éves jubileumát ünneplő Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, ahol 2014. október 4-től 2015. január 5-ig Herendi Porcelánmanufaktúra vendégkiállításán a vadászathoz kapcsolódó dekorok és erdei motívumokkal díszített porcelán műremekek kerültek bemutatásraTERMÉSZETesen Herend” címmel.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. „Egy a természettel – Herend Porcelán” című tárlata szervesen kapcsolódik az „Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás” programsorozatához. Annyira szoros a kapcsolat, hogy a herendi kiállítás egyazon térbe került a szintén a Vajdahunyadvárban látható „Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon” című kiállítással.

A csodálatos herendi porcelán 2021. december 31-ig tekinthető meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A kiállítás megnyitóján készített fényképek a fotógalériában tekinthetők meg, amelyet a fotóra kattintva lehet megnyitni.

A kiállításról további információ olvasható a múzeum honlapján.

https://www.mezogazdasagimuzeum.hu/kiallitasok/egy-a-termeszettel

Sok aktualitást találunk a herendi porcelán történetéről a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. honlapján. Méltón lehetünk büszkék és hálásak azért a munkáért, amellyel a Porcelánmanufaktúra jó hírét viszi a nagyvilágba a különleges magyar hungarikum értékkel bíró és világszerte népszerű és keresett herendi porcelánnak, amelyet megalkot és képvisel. Ezt a csodát tekinthetjük meg most Budapesten is.

https://herend.com/aktualis/hirek/v/herendi-porcelan-kiallitas-nyilt-a-vajdahunyadvarban/

https://herend.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr3616716292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása