Képes Tükör

Képes Tükör

Megnyitott a Szent István-terem a Budavári Palotában!

Eredeti helyszínen és eredeti pompájában látható az újjászületett Szent István-terem.

2021. augusztus 24. - Kepes.Tukor

 

 

Magyarország nemzeti ünnepén, államalapító Szent István király napján nyílt meg a Szent István-terem eredeti pompájában a Budavári Palotában. Történelmi időutazásban vehetünk részt az eredeti állapotban megtekinthető eredeti helyszínen.

Bőséges fotókkal időzhetünk az időutazásban, amíg személyesen is be nem járjuk a csodálatos történeti hűséggel és hiteles gondossággal megújított Szent István-termet.

A fotómra kattintva nyílik meg a képgaléria, amely ugyan bevezet a Szent István első magyar király emlékére megalkotott hely rejtelmeibe, de nem pótolja azt az élményt, amelyet a helyszínen ad vissza a méltó emlékezet.

A történeti hűséggel megújított gyönyörű terem, mint egy ékszerdoboz, az államalapító Szent István király előtt tiszteleg. A tisztelet az államalapító szent királyunk felé egész történelmünket végig kísérte, és a magyar nép emlékezetében mindig élni fog.

Az utolsó magyar király koronázási ünnepségére a most helyreállított Szent István-teremből vitték át a Szent Koronát a Mátyás templomba a királyi szertartásra. Ugyanebbe a terembe léphetünk be most mi is a Nemzeti Hauszmann Programnak köszönhetően.

Ha ellátogatunk e történelmi helyre, és felidézzük a tanulmányainkat hazánk történelméről, büszkeséggel tölthet el bennünket, milyen nagyszerű szenteket és boldogokat adott Magyarországnak, mint államnak a megalapításától a történelem, akiket felidéz a a Budavári Palotában most megnyitott megújított Szent István-terem.

 

Részletek és információk olvashatók a Szent István-terem hivatalos oldalán:

 https://szentistvanterem.hu/hu

https://szentistvanterem.hu/hu/jegyinformacio?utm_source=google&utm_medium=gsn&utm_campaign=szit-augusztusi-2&gclid=EAIaIQobChMIg_eclqbI8gIVK0aRBR2iIQKYEAAYASAAEgLpqPD_BwE

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr3316668712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása