Képes Tükör

Képes Tükör

A Magyar Ízek Utcája tizenharmadik alkalommal ízesíti meg a Szent István napi ünnepeket

Igazi gasztro hangulat költözik a Duna partra a Várkert Bazárnál a Lánchídtól egészen a Döbrentei térig.

2021. augusztus 16. - Kepes.Tukor

Nemsokára újra kalandozhatunk a Várkert Bazárnál a gasztronómia látványos világában a nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó ízes édes rendezvényen.

Az államalapító Szent István király ünnepének alkalmából augusztus 20-22. között három napon át lehetünk részesei a nagy népszerűségnek örvendő Magyar Ízek Utcája gazdag gasztronómiai választékának.

A Magyar Ízek Utcájában bemutatják többek között a Kárpát-medence jellegzetes ízeit és a Kárpátaljáról, a Felvidékről és az Őrségből hozott finomságokat. A hazánkban élő nemzetiségek is jelen lesznek sok más vendéglátóval együtt a színes programon.

A Magyar Ízek Utcája idei beharangozóján adta át a Magyar Pékszövetség a X. Jubileumi Kenyérverseny első három helyezést elért díjazottainak az elismerő okleveleket és a győzteseknek járó díszes serlegeket. Igazán ünnepi hangulatot varázsoltak a szervezők már most a Duna parti díjátadón az esemény előkészületébe. Erről is szólnak a fotóim a képgalériában.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az Ország tortájával, a Magyarország cukormentes tortájával és új elemként az „Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás hivatalos tortájával lesz jelen a háromnapos fesztiválon, ahol először kóstolhatják meg a látogatók az ízvilágban és látványosságban gazdag ünnepi tortákat.

A Várkert Bazárban megrendezett előzetes tájékoztatón Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrásza beavatott a Magyarország tortája, a Napraforgó elnevezésű torta elkészítésének a titkaiba. Hasonlóan mondta el Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere a Magyarország cukormentes tortája Beszterce rózsája névre keresztelt alkotásának és a Vadászati és Természeti Világkiállítás tortájának kiválasztott Nimród elnevezésű torta megalkotásának a történetét.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. is jelen volt Magyar Ízek Utcája rendezvény bemutatóján, ahol ünnepélyesen bejelentette azt az elhatározását, hogy bekapcsolódik a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett tortaverseny támogatásába nagy értékű kézzel rajzolt és festett egyedi tortatartó tálaival.

Szükségünk van az ünnepekre. Tőlünk függ, hogyan éljük meg az ilyen alkalmakat. A Magyar Ízek Utcája ilyen ünnepi alkalom, ahol családi körben, baráti társaságban vagy éppen a szeretett társunkkal együtt fogyaszthatunk el egy finom tortát, választhatunk kedvünkre való ínycsiklandozó ételt vagy italt a gazdag kínálatból. Köszönthetjük az államalapítás ünnepét a születésnapi torta elfogyasztásával, betelve azzal a jó érzéssel, milyen szép a mi országunk, milyen sokat jelent nekünk a kedves otthonunk, a szeretett szülőhazánk.

 

A képgalériában található fotóim hangulata remélem, hogy kedvet ad egy sétára a Magyar Ízek Utcájába a finom falatok felfedezésére és megkóstolására.

 

Boldog Születésnapot, Magyarország!

 

A Magyar Ízek Utcája a kulináris élmények mellett további színes programokkal várja az érdeklődőket a háromnapos rendezvényen.

Tervezett programok:

2021. augusztus 20. (péntek)

 

10.00 Néder Norbi körhintája és a Babtársulat vásári vigasságai
(majd egész nap folyamatosan)
11.00 Kaláka Együttes koncertje
14.00 A kecskeméti Ciróka Bábszínház előadása: Kenyérből kelt mese
16.00 A kecskeméti Ciróka Bábszínház előadása: Kenyérből kelt mese
18.00 Képmás-est: Kenyér receptre
Milyen egy orvos kenyere? Vendégünk, Dr. Nagy Károly háziorvos
belgyógyász
20.00 DJ Izil
21.00 Ünnepi tűzijáték
22.00 – 24.00 DJ Izil - Utcabál
2021. augusztus 21. (szombat)
10.00 Alma Együttes koncertje
11.00 Néder Norbi körhintája és a Babtársulat vásári vigasságai
(majd egész nap folyamatosan)
13.00 A győri Vaskakas Bábszínház előadása: Misi Mókus kalandjai
15.00 Környei Alice előadása: Muzsikáló esztendő – játékok az új kenyérhez
16.00 A győri Vaskakas Bábszínház: Misi Mókus kalandjai
18.00 Képmás-est: Borkóstolgató
Milyen korokban mi számított jó bornak, hogy változik az ízlés és a borok értéke, hol a helyük a gasztronómiában.
20.00 – 24.00 DJ Hobbista- Utcabál
2021. augusztus 22. (vasárnap)
10.00 Kolompos Együttes koncertje
11.00 Néder Norbi körhintája és a Bábmobilok
(majd egész nap folyamatosan)
13.00 A kaposvári BábSzínTér előadása: Vitéz László kalandjai
15.00 Környei Alice: Muzsikáló esztendő – játékok az új kenyérhez
16.00 A kaposvári BábSzínTér előadása: Vitéz László kalandjai
18.00 Képmás-est: A botanikától a lelki tanácsokig
Saly Noémi Budapest- és irodalomtörténésszel és PolyákÁgnes
gyógynövény-botanikussal beszélgetünk a gyógyító növényekről.
További programok
2021. augusztus 20-21. 10.00-17.00 Önkéntes véradás a Várkert Bazárban
2021. augusztus 20-22. 10.00-16.00 - „Újra van Budán kutyavásár!” – A Futrinka Egyesület, Szent Ferenc Állatotthon és a Hangya Közösség programja
2021. augusztus 22. 9.00-18.00 - Tudj Többet, Élj Jobban! -

 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr1616662022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása