Képes Tükör

Képes Tükör

Leonardótól Miróig – A legnagyobb művészek felvonulása látható a Szépművészeti Múzeumban

Különleges tárlattal ünnepli a Grafikai Gyűjtemény a százötven éves jubileumát.

2021. július 29. - Kepes.Tukor



2021. augusztus 15-ig láthatjuk együtt a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiben őrzött legszebb rajzokat és grafikákat a Szépművészeti Múzeumban a Michelangelo-teremben.

A tárlat olyan széles választékot kínál a látogatók elé, amellyel méltóképpen ünnepeli és prezentálja a Grafikai Gyűjtemény százötven éve mellett a páratlanul gazdag művészeti anyagát.

A nemzetközi művész óriások sorát képviseli többek között

Leonardo, Dürer, Raffaello, Rembrandt, Rubens, Francisco de Goya, Eugéne Delacroix, Francisco Guardi, Giovanni Francesco Barbieri, Vincent Van Gogh, Paul Cezanne, Paul Gauguin, Picasso, Henri de Toulouse-Lautrec, Schiele, Victor Hugo és Joan Miró a teljesség igénye nélkül.

Az igényes tárlatot magyar művészeink sora egészíti ki, mint pl.

Aba-Novák Vilmos, Barabás Miklós, Bortnyik Sándor, Ferenczy Károly, Gémes Péter, Kondor Béla, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Vajda Lajos, Zichy Mihály, akikre méltón lehetünk büszkék és akik művészeti gazdagságunk nagyságának hírét vitték a nagyvilágba.

A kiállítás egy-egy alkotással idézi meg az alkotó nagyságokat egy tárlaton belül.

Mindezek az alkotások egyszerre láthatóak a Leonardótól Miróig című kiállításon.

A kiállítást reprezentatív album teszi teljessé. A kiállítással és az új katalógussal egyszerre ünnepeli a múzeum a jeles évfordulót és a múzeum újranyitását.

Leonardótól Miróig – Papír/forma: százötven éve rajzok és grafikák bűvöletében

Michelangelo-terem - 2021. június 4. – 2021. augusztus 15.

A bejegyzéshez készített fotóimat a képre kattintva lehet megtekinteni fotógalériában .

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr2216642870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása