Képes Tükör

Képes Tükör

A vágyott szépség remekművei Londonból érkeztek a Budai Várba

„Vágyott szépség. Preraffaelita remekművek a Tate gyűjteményéből” és „Az utópia szépsége. Preraffaelita hatások a századforduló magyar művészetében” című kiállítás együtt látható a Magyar Nemzeti Galériában

2021. július 26. - Kepes.Tukor

A londoni Tate Britain múzeum preraffaelita gyűjteményének közel száz alkotása látható 2021. május 13. és szeptember 19. között a Magyar Nemzeti Galériában. Eredetileg augusztus 22-ig lett volna látogató a kiállítás, de a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a nyitva tartását  szeptember 19-ig. A Tate Britain múzeum az 1500 utáni brit művészet legnagyobb nemzeti gyűjteményét őrzi. A preraffaelita mozgalmat bemutató kiállításon a 19. század legnagyobb hatású brit művészeti mozgalom alkotóinak a művei szerepelnek.

A Tate remekművei Londonból, és a preraffaelita mozgalomnak a 19. századi magyar művészekre gyakorolt hatását bemutató kiállítás többek között a jól ismert Gulácsy Lajos „preraffaelita korszakának” látomásos képeivel, a Gödöllői Művésztelep alkotásaival egyedülálló látogatásra hívja a művészetet kedvelőket a Magyar Nemzeti Galéria kiállító termeibe.

A termeket végig járva jóleső élményekkel gazdagodhatunk. Miközben befogadjuk a művészeti alkotásokat, a kiállításhoz kapcsolódó leírások kiegészítik tudásunkat a korszakokról, a művészeti irányzatokról és a művészekről. Így együtt augusztus 22-ig élvezhetjük a preraffaelita korszak szépségeit.

Források és további információ a kiállításokról a Magyar Nemzeti Galéria oldalán található:

https://mng.hu/kiallitasok/vagyott-szepseg-preraffaelita-remekmuvek-a-tate-gyujtemenyebol/?fbclid=IwAR1dOGU9y6zwD7BvBjZV4kBEo7scAG-FrQJBWHLObffU_cU-0h61K0ALYZo

https://mng.hu/kiallitasok/az-utopia-szepsege-preraffaelita-hatasok-a-szazadfordulo-magyar-muveszeteben/

A bejegyzésem csak egy tükörkép az igényes kiállításokról. A jelenlétet nem pótolja a blog, de ablakot nyit a művészet iránt fogékony érdeklődőnek, hogy személyesen is bejárja az értékes tárlatot.

A bejegyzéshez készített fotóimat a képre kattintva lehet megtekinteni fotógalériában .

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr8716638270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása