Képes Tükör

Képes Tükör

A Magyar Nemzeti Múzeum lett idén Az Év Múzeuma díj győztese

A Magyar Nemzeti Múzeum kapta idén „Az Év Múzeuma 2021” díjat a nagy múzeumok kategóriájában

2021. június 26. - Kepes.Tukor

 

2021. június 26-án, a Múzeumok Éjszakája hivatalos megnyitóján került átadásra „Az Év Múzeuma 2021” díj a Ludwig Múzeumban a Művészetek Palotájában.

A nagy múzeumok kategóriájában idén a Magyar Nemzeti Múzeum nyerte el „Az Év Múzeuma 2021” díjat, a kis múzeumok közül pedig a Petőfi Irodalmi Múzeum tagintézménye, a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum lett a győztes szakintézmény. A 30 éves jubileumát ünneplő Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület 1996-ban alapította meg múzeumi szakma kimagasló díjazását a kitüntető címmel.

A nívós szakmai elismerések korábban hagyományosan a múzeumi világnaphoz csatlakozva az évente megrendezésre kerülő Múzeumok majálisán kerültek átadásra a Magyar Nemzeti Múzeumban. A pandémia felülírta az átadás időpontját, egyúttal a sokak által kedvelt és népszerűségnek örvendő Múzeumok Éjszakája program adott alkalmat az ünnepélyes átadásra.

Gratulálunk a győztes intézményeknek a kitüntetéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr8416605610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása