Képes Tükör

Képes Tükör

Elbúcsúztunk Jankovics Marcelltől

Örökségét megőrizni, ápolni és tovább vinni nagy felelősség

2021. június 22. - Kepes.Tukor

Szavak helyett fotókkal és a teremtő csenddel búcsúzom, amelyben visszaidézve Jankovics Marcell teremtő nagyságát, megvigasztal az a jó tudat, hogy a csendben megtaláljuk őt a sok csodában, amit csendben és mégis a világba kiáltva létrehozott és megalkotott. A test megpihen, de a lélek tovább él. Jankovics Marcell velünk maradt üzenete a hatalmas tengerhez hasonló éltető forrás, amelynek csobogásában megtaláljuk arcunkat, magyarságunkat, történelmünket és azt a csodálatos kulturális örökséget, amelyet a Kossuth- és Balázs Béla-díjas Jankovics Marcell, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagja és tiszteletbeli elnöke, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész ránk hagyott.

A gazdag életút és a hatalmas örökség felfedezése által rájövünk, hogy minden betűben, miden rajzban, minden gondolatban és minden üzenetben itt marad közöttünk.

Itt marad a családjában, a barátaiban, a munkatársaiban, nemzedékekben, és mondjuk ki bátran és őszintén, itt marad mindannyiunk szívében. Büszkeséggel tölt el, hogy ismerhettük, köztünk élt és alkotott. Teremtő munkája sosem fog elveszni. Nemzedékeket tanít tovább alkotásaival.

Példaképe marad mindannak, ami fontos az életben, a hűségnek, a kitartásnak, a teremtő erőnek, a szeretetnek, az őszinteségnek, a hitnek, amelyben élt és alkotott. Hitt abban, amit tett. Sokat tanulhatunk tőle. Emléke feloldja a gyász fájdalmát, és befogadja a végtelent, amelyre születtünk, és amiért küzdünk. Hinnünk kell abban, hogy lélekben köztünk marad. Aki jó ember, az örökké él. Jankovics Marcell jó ember volt. Emléke örökké élni fog.

A bejegyzéshez készített fotóimat a képre kattintva lehet megtekinteni fotógalériában .

Megemlékezés az MMA honlapján:

https://www.mma.hu/az-akademia/-/event/10180/jankovics-marcell-temetese-%E2%80%93-utolso-utjara-kisertek-a-nemzet-muveszet;jsessionid=20D05C0F4C7A565A9D17F16A51968961

https://www.mma.hu/az-akademia/-/event/10180/elhunyt-jankovics-marcell-az-mma-tiszteletbeli-elno-1


Jankovics Marcell honlapja

https://sites.google.com/site/jankovicsmarcell/

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616601786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása