Képes Tükör

Képes Tükör

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya hálaadó szentmisén emlékezett meg pappá szenteléséről és a Magyar Szabadság Napjáról

Hálaadó szentmisét mutatott be Bábel Balázs érsek atya Budapesten a Belvárosi templomban pappá szentelésének 45. évfordulóján.

2021. június 20. - Kepes.Tukor



Hálaadó szentmisét mutatott be Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban 2021. június 19-én pappá szentelésének negyvenötödik évfordulóján. 1976. június 19-én Vácott szentelte pappá Endrey Mihály váci megyéspüspök, aki nagy hatással volt érsek atya hivatására.

Jelmondata: PRO REGNO DEI Az Isten Országáért.

Gazdag életutat járt be érsek atya, aki mindig hűségesen látta el papi és főpásztori szolgálatát. A Központi Szemináriumban spirituálisként segítette a papi szolgálatra készülő papnövendékeket.

Bábel Balázs érsek atya a Regnum Marianum papi közösség tagja, az MKPK Ökumenikus Bizottságának az elnöke. Lelkipásztori szolgálata alatt számos díjban és elismerésben részesült. 2002-ben Dabas Város díszpolgára lett, 2007-ben Pro Patria-díjat, 2008-ban Márton Áron-díjat, 2009-ben Mindszenty-emlékérmet vehetett át. 2010-ben a Kalocsa Városáért-díjjal jutalmazták és a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki

A hálaadó szentmise végén Osztie Zoltán plébános atya kifejezte, milyen nagy szükség van Egyházban az olyan főpásztorokra, akik az igazság és a szeretet tanúságtevői. Közéjük tartozik Bábel Balázs érsek atya is, aki mindig felszólal a nemzet, a család, a keresztény hit védelmében.

A megemlékezésen készült fotógalériát a képre kattintva lehet megnyitni.

Jó érzés volt részt venni az ünnepi hálaadó szentmisén és hálás szívvel fogadtuk érsek atya áldását, amelyet mi is kérünk a további szolgálatára és életére az érsek atyának.



Forrás:

https://www.kalohirek.hu/egyhaz/embernek-lenni-kituntetes--interju-babel-balazs-ersek-70.-szuletesnapjan

https://www.magyarkurir.hu/hirek/a-szellem-tesz-minket-magyarra-babel-balazs-ersek-halaado-szentmiseje-belvarosi-templomban

http://www.asztrik.hu/hu/fopasztor

 



A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr1016599454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása