Képes Tükör

Képes Tükör

Gian Luca Borghese úr, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója volt a Keddi kaleidoszkóp vendége a Magyar Művészeti Akadémián

2021. június 17. - Kepes.Tukor

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata Keddi kaleidoszkóp című pódiumbeszélgetés-sorozata negyedik alkalommal járta körül az olasz–magyar kulturális kapcsolatok világát. A negyedik alkalomra a járvány miatt várni kellett, de most már megvalósulhatott a találkozás Dr. Gian Luca Borghese igazgató úrral, a Budapesti Olasz Kultúrintézet vezetőjével, aki szép magyarsággal válaszolt Ordasi Zsuzsanna művészettörténész, a Károli Egyetem docensének kérdéseire. A pódiumbeszélgetés sorozatának negyedik fejezete a „Szálakat szőni nemzetek között – az olasz–magyar kulturális kapcsolatok jelene” címmel elevenítette meg és mutatta be a Budapesti Olasz Kultúrintézetet és az aktuális programokat a jelenlevőknek.

A Keddi kaleidoszkóp műhelybeszélgetés-sorozat 2015 őszén indult el. A sorozat alkalmat ad arra, hogy a közönség betekintést nyerjen a meghívott vendégek segítségével a művészek és művészettel foglalkozó szakemberek munkájába, és közelebb hozza azt a gazdag művészeti értékeket hordozó világot, amelyet a meghívott előadók képviselnek.

A Keddi kaleidoszkóp legújabb beszélgetésén megismerhettünk egy nagyszerű szakembert, egy igazi kulturális diplomatát, aki a kivetített fotókon keresztül gazdagon és színesen illusztrálva hozta élet-közelbe az olasz és a magyar kapcsolatok világát és az Olasz Intézet szerepét és rendezvényeit az együttműködés erősítésében.

Júniusban ünnepli Olaszország a nemzeti ünnepét, ezért igazán aktuális és időszerű volt a Keddi kaleidoszkóp műhelybeszélgetés-sorozat legújabb fejezete és annak a megszervezése.

Ugyan Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója megbízatása idén befejeződik, de visszatér hozzánk jeles alkalmakon, mint ősszel, amikor részt fog venni és előadást is fog tartani Budapesten egy nemzetközi konferencián. Szép magyar tudásával igazolta, hogy örömmel és lelkesen vett részt Magyarországon az Olasz Kultúrintézet vezetésében és sokat tett a magyar olasz kapcsolatok gazdagításáért. Nagy köszönet illeti meg lelkes munkájáért, amelyet példamutató tudással és baráti közvetlenséggel látott el. Visszavárjuk Magyarországon!

A fotóra kattintva betekintést nyerhetünk a képgalériába, amelyen keresztül részese lehetünk az ünnepi eseménynek.

Az estek az MMA honlapján utólag visszanézhetők:

https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/channel/1694445/keddi-kaleidoszkop

Forrás:

https://www.mma.hu/rendezvenyek/-/content/10180/1/2021-junius-16-%7C-18-00-%E2%80%93-keddi-kaleidoszkop-%7C-az-olasz%E2%80%93magyar-kulturalis-kapcsolatok-iv-


Virtual Invitation - Italian National Day on June 2nd 2021

http://www.italianfestival.eu/

A linkre kattintva együtt ünnepelhetjük Olaszország nemzeti ünnepét!

Viva Italia! Viva Ungheria!



A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr7916596886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása