Képes Tükör

Képes Tükör

A londoni Victoria and Albert Museum „Dívák & Ikonok” kiállítása Budapesten a Magyar Zene Házában vendégszerepel

A nemzetközi utazó kiállítás ikonikus világsztárokat és dívákat vonultat fel ikonikus helyszínen.

2024. május 30. - Kepes.Tukor

 

Dívák & Ikonok Kiállítás – Világsztárok a Magyar Zene Házában

Adele, Björk, Marton Éva, Cher, Maria Callas, Koncz Zsuzsa, Madonna, Edith Piaf, Rihanna, Karády Katalin, Britney Spears, Rúzsa Magdi, Whitney Houston, Tina Tuner, Amy Winehouse és még sokan mások. Eredeti fellépőruhák, személyes tárgyak és történetek az új kiállításon.

Nagy várakozás után a számos hazai és nemzetközi világsztárokat megidéző tárlat nyílt Budapesten a sokak által kedvelt ikonikus helyszínen, a Magyar Zene Házában a Városligetben.

Megtanultam, hogyan kell harcolni. Soha nem féltem senkitől. Rettenthetetlen vagyok.” Lata Mangeshkar

Soha ne hagyd, hogy bárki a világon azt mondja neked, hogy nem lehetsz pontosan az, aki vagy.” Lady Gaga

Csillag születik

Kivételes tehetség, elhivatottság, tökéletességre való törekvés mellett egy dívának kreatív csapatok támogatására is szüksége van, akik az elragadó személyiségeket láthatóvá és elérhetővé és maradandóvá tesznek, miközben a dívák a ragyogó jelenségükkel egyfajta vágyálmokat és életérzéseket is megtestesítenek. A dívák igazi mércéje az általuk kiváltott hatás, főleg annak a befolyásolása és hatása a gondolkodásra és az életvitelre. Az ilyen csillagok inspirálják közben a következő dívákat, miközben művészi megjelenésük mások mellett önmagukra is kihat. Megszületnek a csillagok, akiknek rajongó tábora egyre csak népesül, miközben befolyásuk és hatásuk kiállja az idő próbáját.

Egyedül

Dívaként a karrier csúcsán a rajongással körülvett állapot közben kijut a magány is, miközben egy bravúros csapat építi az imázst, a hírnév kötelez és hatalmas feszültséggel jár, ami befolyásolja a szereplést és a magánéletet., de mindezt átírja a rajongásig szaladó művészeket körülvevő szimbolikus szeretet. Igazi dívának és ikonnak erre a világra születni kell.

Edith Piaf egy 1955-ben készült felvételen látható egy kiállított fotón párizsi lakásában, miközben a híres énekesnő fellépő ruhája is ott van a tárlaton. Edith Piaf egykori lakása Párizsban előzetes egyeztetéssel ma is látogatható.

Fellépő ruhák, személyes tárgyak jellemző fotók és kapcsolódó elemek sokasága tekinthető meg a szeptember közepéig élvezhető tárlaton, miközben történeteket is megismerhetünk a nagy díválról és ikonikus személyiségeket felvonultató gazdag és nagy érdeklődésre számító kiállításon. A kiállított tárgyak mellett a népszerű dívák és ikonok lényegi idézetei is megtalálhatók és olvashatók.

Szerintem a nők szabadságra vágynak. Azt akarják, hogy hatalmat kapjanak. Reményt akarnak. Mindazt akarják,  amit én is akarok.” Rihanna

A népszerű világsztárok egész nagy korszakát mutatja be a tárlat, akik akár a múltból, akár a jelenben, de beírták magukat a legismertebb művészek közé. Utazó kiállítás révén a Dívák & Ikonok kiállítás London után Budapesten látható a Magyar Zene Házában, ahonnan tovább indul 2024. szeptember közepe után a következő helyszínre, de a magyar bemutatkozás alatt nagy valószínűséggel sokakat fog bevonzani a megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvendő Zene Házába.

Szeretek rendezni, mert úgy vélem, hogy egy nő intuitív módon sok olyan érzelmet képes kifejezni, amelyeket ritkán láthatók a vásznon.” Lois Weber

Érdekes belelátni a híressé vált dívák és ikonikus személyiségek világába, történeteibe, személyes tárgyaikon és felvételeken közel jutni hozzájuk, miközben a  gondolataikat is megismerhetjük a megidézett szólásaikon keresztül. 

2024. május 18-tól látható a londoni Dívák & Ikonok utazókiállítás a Magyar Zene Házában egészen szeptember közepéig. Kellemes helyen kedvező körülmények között ismerkedhetünk meg a népszerű dívák és ikonok világával, ami először látható ily módon ilyen formában ilyen gazdagon. 

Soha ennyi nemzetközi és magyar sztárt bemutató tárlat nem volt még itthon így együtt látható.

London után először Budapesten a Dívák & Ikonok kiállítás.

VIDEÓ – Dívák & Ikonok Kiállítás trailer: https://youtu.be/o23KXA5dOHo

Dívák & Ikonok kiállítás

Magyar Zene Háza

Kreatív hangtér

2024. május 18. és  szeptember 15. között látogatható.

Budapest, Városliget

A képgalériában szereplő fotók a megnyitó napján készültek a zárt ünnepségen és a tárlaton, amelyeken keresztül mindenkinek szól a meghívás a tárlat megtekintésére.

A Díva ott él benned. Higgy magadban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr3518416713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása