Képes Tükör

Képes Tükör

A CARTE ROUGE filmet Erdélyben is láthatták a Magyar Film Napja eseménysorozatában

Csíkszeredán és Székelyudvarhelyen közönségtalálkozós filmbemutatót tartottak.

2024. május 12. - Kepes.Tukor

A Magyar Film Napján az összetartozás filmjéről, a CARTE ROUGE című új magyar történelmi dokumentum-játékfilmről is szóltak a hírek Székelyudvarhelyen

Gerebics Sándor rendező-producer új magyar filmjét Csíkszeredán és Székelyudvarhelyen mutatták be Erdélyben.

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház az elmúlt időszakban sokszor vállalta magára a mozi és a mozis szerepét is, ezért örömmel vállaltuk a felkérést, hogy a székelyudvarhelyi partnerei legyünk a Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Csíki Mozi által szervezett a Magyar Film Napja eseménysorozatnak. Hétfőn este újra mozivá alakult a koncertterem és a Carte Rouge Térképpel és érvekkel című filmet nézhette meg az udvarhelyi közönség.

🎞Köszönjük a Carte Rouge alkotócsapatának, hogy nemcsak, hogy megtisztelték jelenlétükkel és meglepetés előadásukkal a film székelyudvarhelyi bemutatóját, és a közönségnek, hogy gondolataikkal gazdagították a filmet követő közönségtalálkozót.” - olvashattuk 2024. április 30-án, a Magyar Film Napján a híreket a Székelyudvarhely Művelődési Ház közösségi oldalán sok fotóval illusztrálva a CARTE ROUGE című új magyar dokumentum-játékfilm kedvező fogadtatását.

Forrás:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid027jZDLCxsAs4ycRbPNubCrGiep8a2HS4ogks7BVk9FgmtMgvY7eKX3kSavFhUg7bEl&id=100069539463320


A Magyar Film Napját ünnepeljük mi is a Művelődési Házban. Hétfőn, április 29-én este 18 órától vetítjük a Carte Rouge - Térképpel és érvekkel című filmet, amely a trianoni békeszerződés körüli eseményeket dolgozza fel.

🎞"Nem hősöket, hanem igaz embereket akartunk közelebb hozni a mai kor közönségéhez. Meggyőződésünk szerint a történelmi filmek a balladák szerepét átvéve segíthetnek a múltbeli traumák társadalmi feldolgozásában." - vallják a film készítői.” - adta hírül előzetesen Székelyudvarhely Művelődési Ház közösségi oldala.

Forrás:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=743491064645536&set=a.486481447013167

Április utolsó hétvégéjén a magyar filmeké lesz a főszerep a Csíki Moziban. Április 26–28. között a magyar film napja keretében olyan filmeket láthatnak a csíkszeredaiak, melyek a terjesztési hálózatokon keresztül nagy valószínűséggel nem jutnának el a moziba.
A premier alkotásnak számító Carte Rouge – Vörös térkép, illetve a Legendárium 2. évadának öt új része mellett vászonra kerül a Magyarázat mindenre, a Látom, amit látsz és a Mesterjátszma című film. Az idei Magyar Film Napján debütál a Magyar Filmklub is, melynek keretében minden hónapban egy régi magyar klasszikus filmet mutatnak be, az elmúlt 100 év mozitermésének legjavából. „Igény van arra, hogy a blockbusterek mellett ínyencségeknek számító filmcsemegéket is vetítsünk a Csíki Moziban” – mutatott rá Korodi Attila polgármester.
🤝 Köszönjük @Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda, @Cinema Csíki Mozi!” - olvashatjuk
Csíkszereda Városháza közösségi oldalán a 2024. április 22-i bejegyzésben. .

Fókuszban voltak a magyar filmek a Csíki Moziban, köztük Gerebics Sándor új filmje, a Carte Rouge.

A CARTE ROUGE című új film a nemzeti összetartozás jegyében született egy összetartó remek alkotó csapattal.

A Magyar Film Napja Erdélyben

Többek között a CARTE ROUGE című magyar filmmel ünnepelték a Magyar Film Napját Csíkszeredán és Székelyudvarhelyen a Magyar Film Napja eseménysorozatában.

Nagyon szépen köszönjük.

CARTE ROUGE Térképpel és érvekkel - Igaz történet alapján

magyar történelmi dokumentum-játékfilm

Az összetartozás filmprodukciója!

„Az emberek szeretete vesz körül minket és a filmet.” válaszolt a közösségi oldalon egy bejegyzésben egy hozzászólásra a rendező.

https://www.facebook.com/sandor.gerebics/posts/pfbid082Njke6KaA8EUZgJSNkQDxQbBqyfQmFftDaELnKNxbhCMU2yNaGfHhmMpbCws7EGl?notif_id=1714337034978400&notif_t=feedback_reaction_generic_tagged&ref=notif

 Köszönet a fotókért a Carte Rouge Produkciónak és a bemutatást szervezőknek. Köszönet Antal Sándor úrnak, a Cinema Csíki Mozi vezetőjének, aki megszervezte a bemutatót és a közönségtalálkozót.

Korábban már beszámoltunk és ezután is hírt adunk a CARTE ROUGE című új magyar történelmi dokumentum-játékfilmről, amely 2024. április 11-től látható a magyar mozikban. Filmbemutatók, vetítések, közönségtalálkozók kísérik a filmet, és reméljük a film sok emberhez eljut, hiszen olyan történetet dolgoz fel, aminek a hátteréről kevesen tudnak, ami mindenki számára érthető és elfogadható és hiteles módon tárja fel a történetet, és ami már nagyon hiányzott a hiteles és lelki feldolgozáshoz sokak életében, akit érint közelről és belülről. A filmben minden szónak és képnek helye van a történetben, és segíteni tudja az összetartozást békében, amire nagy szükség van. A zenei háttér zseniálisan öleli körbe a filmet. A beszámolók azoktól, akik már látták a filmet, az elismerés szavaival szólnak. Köszönet érte a Carte Rouge alkotói stábnak, a Pannonia Entertainment forgalmazónak.

CARTE ROUGE - 2024. április 11-től a mozikban

Ajánló:

https://kepestukor.blog.hu/2024/05/12/carte_rouge_az_osszetartozas_filmprodukcioja_matol_a_mozikban

https://kepestukor.blog.hu/2024/04/15/carte_rouge_terkeppel_es_ervekkel_igaz_tortenet_alapjan

https://www.pannonia-entertainment.hu/filmek/carte-rouge-voros-terkep/

https://youtu.be/8rMHVhG_2Rk

.. és még számos megjelenés és riport, amit olvashatunk és nézhetünk a neten, de mindezek felett a legjobb, ha a teljes fimet megtekintjük a mozikban és a lehetséges vetítéseken, mert így szerezhetünk saját tapasztalatot saját kézből.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr518402513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása