Képes Tükör

Képes Tükör

Theodórosz Terzopulosz rendezésében mutatkozik be mától a Nemzeti Színházban a Kurázsi mama és gyermekei című színdarab

Bertolt Brecht műve ma is sok helyen aktuális.

2024. január 12. - Kepes.Tukor

 

Világhírnevet szerzett alkotást vitt színpadra a Duna parti orfeum Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei című darabjával, emellett Theodórosz Terzopulosz görög rendező megnyerésével jó választásra került sor.

A téma ma is aktuális, és alkalmat ad a tovább gondolkodásra. Hatásos a rendezés, elgondolkodtató az üzenet és a színészek játéka is sokat tesz hozzá a színdarab sikeréhez. 

A színdarab megtekintése kiemel a hétköznapokból és fókuszál korunk egyik aktuális helyzetére, miközben igazi színházi élményekben részesíti a színház látogatót. 

A színházkedvelők párhuzamot vonhatnak a múlt, a jelen  és a jövő között. Napjaink emberének nem kell bemutatni a történelem sötét foltjait, naponta láthatjuk, és átélik sokan. Az a gondolat, hogy van-e lehetőség arra, hogy valaha béke legyen a világban, nagyon szürreális álom. Nem nyugszanak a gondok, valahol mindig dúlnak harcok. Tudjuk, hogy a kurázsi mamák és gyermekeik min mennek keresztül. A kérdés csak az, hogy hogyan fogalmazzuk meg magunknak a szemmel látható tényeket és a konklúziót, és teszünk-e valamit azért, hogy szűnjenek a sötétségek legalább a környezetünkben, amelyre mi is hatással lehetünk. 

A híres görög rendező színpadra vitt darabja korunkhoz is szól.

Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei 2024. január 12-től látható a Nemzeti Színházban.

 

Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei

Theodórosz Terzopulosz rendezésében

Kurázsi mama szerepében: Szűcs Nelli

Bemutató: 2024. január 12. 19:00

További időpontok:

2024.01.13., 19:00

2024.01.28., 19:00

2024.02.08., 19:00

Helyszín:

Nemzeti Színház

Nagyszínpad

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr1418300199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása