Képes Tükör

Képes Tükör

Budapesten láthatóak a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményének a remekművei

Mélység/élesség - Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből címmel nyílt kiállítás a Millennium Háza – Neo Kortárs Művészeti Térben

2024. február 11. - Kepes.Tukor

André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi, Robert Capa csak néhányan az ismertté vált alkotók közül, akiknek számos további fotóművész fotóival együtt láthatjuk a műveit a  megszépült Millenium Házában a  Neo Kortárs Művészeti Térnek elnevezett kiállítóterében.

Nagy bejelentéssel nyílt meg a Mélység/élesség - Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a Városligetben.

A Millennium Háza – Neo Kortárs Művészeti Tér adott helyett a Mélység/élesség - Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című reprezentatív időszaki kiállítás jelentősége túlmutat egy hagyományos tárlat bemutatásán, hiszen azon túl. hogy a fotográfiai intézmény remekműveinek a legjavából válogattak a rendezők a kiállítás tervezésénél, a megvalósult fotóbemutató előre vetíti a már régóta várt és a Városligetbe tervezett Nemzeti Fotóművészeti Múzeum közeli megnyitását.

A Nemzeti Fotóművészeti Múzeum, amely a Szépművészeti Múzeum tagintézményeként fog működni az egykori Klösz-villában a Városligetben mintegy 3000 négyzetméteres területen, 2025-re tervezett megnyitását Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be az ünnepélyes fotókiállítás megnyitón.

A fotóművészet értékelése egyre nagyobb helyet kap az utóbbi időben és az elemzésekben kezdik felfedezni a fotókban rejlő ábrázolás jelentőségét és üzenetét, kiemelve a fotóművészek felelősségét az alkotás elkészítésében. 

Igazi fotótörténeti utazásba vezet be A mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című kiállítás egy igazán szép helyen, a Városligetben a Millenium Házában egészen 2024. május 12-ig számos tárlatvezetéssel együtt is akár.

Mélység/élesség - Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből
időszaki kiállítás

2024. február 2. – május 12.

Millenium Háza – NEO Kortárs Művészeti Tér
Budapest Olof Palme sétány. 1. 1146

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr7318323953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása