Képes Tükör

Képes Tükör

A Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2023 pályázatra idén is nagyszerű fotók érkeztek

A Naturart – A Magyar Természetfotósok Szövetsége népszerű kiállítását a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthetjük meg.

2023. november 19. - Kepes.Tukor

 

Miközben közeledik a tél, a jobbnál jobb programok sokasága szépségével és természetközeliségével felmelegíti a szívet és a lelket. Ilyen nagyszerű élményben lehet része mindenkinek, aki ellátogat a Magyar Természettudományi Múzeumba. Miközben egy varázslatos korcsolyapálya fogadja a sportolásra vágyó érdeklődőket, az alatt a múzeum épületében is halmozódnak az érdekesebbnél érdekesebb kiállítások. Ha csak kettőt említünk, már az is különleges élményeket kínál, pedig elmondhatjuk, hogy még ezeknél is sokkal több látnivaló van e helyen. 

Lássuk most Az Év Természetfotósa 2023 fotópályázatra érkezett győztes alkotásokat, amelyek a legjobbakat hozták ki a természetfotósok szemszögéből a megörökített természetből. A NaturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége 31.alkalommal hirdette meg természetfotós pályázatát, amelyre 2926 érvényes fotó érkezett 153 fotóstól. Minden kép megszületésének külön története van, és inspirálhat bennünket, hogy élvezzük a természetet és annak a szépségét és érdekességét. 

„Valamennyi kategóriában nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően jó természetfotókat láthatunk. Úgy gondolom, a kiállítás anyaga hatalmas merítés a Természet tárházából, amelyben mindenki találhat kedvére valót. Volt közöttük több is, amely azt a pillanatot ragadta meg, amelyek örök érvényűek, mert megismételhetetlenek.  Úgy érzem, a kiállítás igazán fontos üzenete az, hogy csak egyetlen csodálatos Földünk van, amit ma számtalan veszély fenyeget, és amit meg kell védenünk magunknak és a jövőnek – elsősorban saját magunktól.” – mondta Dr. Kalotás Zsolt, a zsűri elnöke a megnyitón. 

A Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2023 fotópályázat kiemelt díjazottai:

 Az Év Természetfotósa 2023-ban: Daróczi Csaba.

Az Év Ifjú Természetfotósa 2023-ban: Őrsi Ákos.

Az Év Természetfotója 2023-ban: Moldován Zsolt: Magasugrás című alkotása.

Nagyszerű választásnak bizonyul, ha személyesen keressük fel a kiállítást, mert akkor közben kikapcsoljuk a napi gondokat és nyitunk a természet világába, 

Az Alexandra kiadó gondozásában megjelent Az év természetfotói Magyarország 2023 című album a remek alkotásokból. 

Nagy nagy köszönet a szervezőknek és a támogatóknak a fotópályázatért, a kiállításért és az albumért, amelyet most a nagyközönség is megismerhet. 

A tárlaton 122 pályamű lett kiállítva, amelyek az albumba is bekerültek. 

Jó volt látni a megnyitón és a díjátadón, hogy milyen sokan eljöttek és személyes jelenlétükkel fejezték ki az érdeklődésüket.

A Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2023 kiállítás 2024. január 30-ig látogatható a Magyar Természettudományi Múzeumban Budapesten.

Még többet láthatunk a díjazott alkotásokból az alábbi oldalon.

https://archivum.naturart.hu/2023/etf-2023

A NaturArt-nak köszönhetően be is tekinthetünk Az Év Természetfotósa 2023 díjátadása és kiállításmegnyitója felvételébe.

https://www.youtube.com/watch?v=VxPAHOENcYw

Még nincs vége, hiszen, ahogy kezdtük a beszámolót, egyszerre több látványos tárlattal és programmal is találkozhatunk a Magyar Természettudományi Múzeumban. Ide sorolhatjuk a Jégvilág  kiállítást és a Csillag-Képek 2023 Országos Asztrofotó tárlatot. Érdemes eljönni, biztos a kikapcsolódás és szuperek a képek. Ha még közben korcsolyázni is kedvünk szottyan. ezt is megtehetjük és ezzel az egészségünknek is kedvezünk. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr5618261811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása