Képes Tükör

Képes Tükör

A Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásárral indult az ősz a Bálnában

Új kortárs művészeti vásár mutatkozott be a Duna partján a különleges helyszínen

2023. szeptember 24. - Kepes.Tukor

 

 

Megnyílt a Budapest Contemporary - Kortárs Képzőművészeti Vásár a Budapest Bálnában.

A nemzetközi világban is ismert magyar galériák vesznek részt a Budapest Contemporary Art Fair szeptemberi bemutatkozásán.

A művészeti vásáron a kortársaké a főszerep. A szakma szerelmesei és a műkedvelők nem csak megtekinthetik, de meg is vásárolhatják a kiállított műveket. 

Az első alkalommal megrendezett Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásár célja, hogy  összehozza a kortársak legjavát, ahol a nemzetközileg is jegyzett hazai galériák állíthatnak ki. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a mértékadónak számító, tavaszi Art and Antique mellett egy ízig-vérig kortárs seregszemlét is meghonosíthatunk Magyarországon” - mondta el Tausz Ádám főszervező. „Ilyen szigorú szakmai feltételek mellett idehaza művészeti vásárt nem szerveztek még: a gyűjtők-látogatók kizárólag olyan galériákkal és alkotásokkal találkozhatnak, amelyek saját művészeket képviselnek és rendszeresen tartanak kortárs időszaki kiállításokat. Ünnepeljük a Bálnában azt a tényt, hogy a hazai kortárs alkotók és a magyar galériák ma már vitathatatlanul a nemzetközi élmezőnybe tartoznak” - tette hozzá Tausz Ádám.

A Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásár kiegészül egy jótékonysági online aukcióval is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlják fel. Az Axioart felületén lehet majd licitálni az árverésen, a befolyt összeget az autizmussal élők támogatását célul kitűző Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel a szervezők.

„Az autizmus, az art és a jótékonyság – az Autistic Art-nál egy egyenlő oldalú háromszög, amely kifejez mindent, amiért dolgozunk. Lakóotthonainkban a gyakran a beszédre is képtelen fiatalok a művészet erejével kapcsolódhatnak a többi emberhez, színes, természetes, egyedi rajzaik, motívumaik több magyar kortárs képzőművészt is megihlettek már. Bízunk benne, hogy a Budapest Contemporary kezdeményezésének is hála, minél több embernek válik társadalmi ügyévé az Autistic Art” - mondta el Kovács Henrietta, az Alapítvány ügyvezetője.

Kiállítóként a következő galériák vesznek részt a neves vásáron ACB Galéria, Ancora Galéria, Deák Erika Galéria, East of Eden Galéria, Einspach Fine Art, Faur Zsófi Galéria, Három Hét Galéria, Heart and Cherry Galéria, Horizont, Inda Galéria, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem Galéria, Knoll Galéria, NACO Galéria, Missionart Galéria, Molnár Ani Galéria, Neon Galéria, Resident Art, Szikra Galéria, The Space Galéria, TOBE Gallery & TOBE Project, Várfok Galéria, VILTIN Galéria, Vintage Galéria, Zsdrál Art.

Budapest Contemporary - Kortárs Képzőművészeti Vásár / Contemporary Art Fair

Bálna Budapest
A Kortárs Képzőművészeti Vásár 2023. szeptember 21-24. között látogatható.
Bálna Budapest Rendezvényközpont
További részleteket olvashatunk a rendezvény oldalán.
A fotókra kattintva megnyíló fotógalériák képei hagyományosan bőséges betekintést nyújtanak az eseményről.
Nagy találkozásoknak ad helyet a Bálna Rendezvényközpontban megrendezett művészeti vásár a galériák, az alkotók, a szakmabeliek, a műkedvelők, a műgyűjtők, a remekművek és minden érdeklődő számára.
Jókor vagyunk jó helyen minden alkalommal. amikor ellátogatunk a művészvilág népszerű találkozóhelyére.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr3318220767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása