Képes Tükör

Képes Tükör

Megnyílt a 29. Szent István Könyvhét!

2022. május 20. - Kepes.Tukor
A fotóra kattintva nyílik meg a képgaléria.

A hagyományokhoz hűen ünnepélyes keretek között nyílt meg a 29. Szent István Könyvhét!

Átadták az idei Stephanus díjakat teológiai kategóriában excellenciás és főtisztelendő dr. Hal’ko József római katolikus püspök úrnak, aki Pozsonyból érkezett, és irodalmi kategóriában dr. Szovák Kornél professzor úrnak.

Hal'ko József püspök atya, a Pozsonyi Főegyházmegye római katolikus segédpüspöke elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja a Stephanus díjat, ami valamit kifejez a múltból és valamit kifejez a jövőről, mert a díj kifejez valamit arról, amit tettünk, de ugyanúgy egy hívás arra, hogy mit tegyünk a jövőben. Az egész együttműködés egy hídépítés az ember és az Isten között, és az emberek között a kereszt logikájával, mert van egy vízszintes és egy függőleges gerendája.

Minél szilárdabb az a gerenda, ami összekapcsol minket az Istennel, annál. szilárdabban fogjuk tudni építeni az emberi kapcsolatainkat a könyvekben is, amit magyarul kiadtunk és azokban lényegesen ez a gondolat van kifejezve.

Sok kedvenc szerzőt, életrajzot, történetet találhatunk hétfőtől szombatig a Ferenciek terén a 29. Szent István Könyvhéten résztvevő könyvkiadók és könyvterjesztők jóvoltából. Kérhetünk dedikálásokat, találkozhatunk írókkal, ismert népszerű egyházi személyiségekkel, részt vehetünk a kapcsolódó könyvbemutatókon és gazdagíthatjuk házi könyvtárunkat számos hasznos lelki olvasmánnyal és érdekes kötetekkel.

A Ferenciek terén hétfőtől szombatig ismét találkozhatnak az olvasók és a szerzők.

Nem csak a testnek kell a cégér, hanem a léleknek is. Szegényebbek maradunk, ha nem adjuk meg a léleknek, ami a léleké. A test és lélek egészséges összhangjához elkerülhetetlenek a gasztronómia mellett a lelki táplálékok, és hol találhatunk a legbőségesebb választékra, mint a Szent István Könyvhét gazdag kínálatában?

Aki keres, az talál, ahogy a Bibliában olvashatjuk. Aki szívet erősítő olvasmányt szeretne magának, az biztosan meg is találja a keresztény könyvkiadók és könyvterjesztők kínálatában. Persze arról sem feledkezhetünk meg, hogy néha egy szó, egy gondolat, egy könyv, egy lelki találkozás is adhat olyan nagy lendületet és fordulatot az ember életében, amely legyőz egy problémát, bekötöz egy lelki sebet, vagy éppen új utat, erőt, fényt és megoldást ad az életünk jelentős fordulatának a medrében. Ha nyitott szemmel, észrevesszük a csodát, akkor jó irányba terel bennünket.

A Szent István Könyvhéten a könyveken túl is számos meglepetésben és örömforrásban lehet részünk, akár azért mert a közös érdeklődés egy régen látott ismerőst hoz az utunkba, vagy éppen egy új testvért ismerünk meg. Dedikálásokon, könyvbemutatókon találkozhatunk kedvenc szerzőinkkel, vagy példaképeinkkel, és alkalom van arra is, hogy a gondolatainak kicseréljük szakrális kérdésekben.

Egy jó könyv sokszor kisegít a bajból és csodára képes, mert új megvilágításba helyezi a helyzetünket vagy választ ad egy élethelyzetre.

Számtalan találkozási pontnak ad teret a 29. alkalommal megszervezett Szent István Könyvhét a megszokott helyén Budapesten. Dedikálások, könyvbemutatók kísérik a jeles rendezvényt. Egy jó könyv, egy sokat mondó gondolat sokat változtathat életünk útján és új utakra, új látásmódra, új megvilágosításra terelhet, ami egy új élet kezdete is lehet a javunkra. Minden találkozás lehet kegyelem. A gazdag kínálatban mindenki megtalálhatja a hozzá közel álló kedves olvasmányt, lelki útmutatót, vagy éppen új lelki olvasmányokat fedez fel, ami választ adhat sok kérdésre és bevezet a lélek új forrásába. 
Szombatig várja az érdeklődőket a keresztény könyvszakma színe java a Ferenciek terén.
29. Szent István Könyvhét!
2022. május 16-21.
Budapest, Ferenciek tere.

Bővebb információ:

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr917835907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása