Képes Tükör

Képes Tükör

Szabadságharcosok között - John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból

Az emlékezés napjaiban nyílt fotókiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.

2023. október 24. - Kepes.Tukor

 

John Sadovy fiatal haditudósító fotóriporter 1956-ban készült fotóiból nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.
„John Sadovy 1956-ban családjával Párizsban él egy lakóautóban, amikor a Life magazin megbízza, hogy tudósítson a magyar forradalomról. 1956. október 29. - november 1.: Négy nap Magyarországon. Több, mint 600 fényképet készít, főként Budapesten, de a magyar-osztrák határnál és az ausztriai Traiskirchenben berendezett menekülttáborban is. A Budapesten eltöltött néhány nap Sadovy életének egyik legfontosabb időszaka volt. 1957-ben a magyar forradalomról készített felvételeiért a Tengerentúli Amerikai Hírügynökség neki ítéli a Robert Capa aranyérmet, és további jelentős díjakat is kap.” - Részlet a kiállításból.
A magyar szabadságharcról tudósító John Sadovy szabadságharcosok között készített fényképei valós képet adnak az 1956-os eseményekről, ezáltal méltó módon adnak alkalmat a megemlékezésnek. Az időszaki tárlat vissza visz az időben, így elgondolkodhatunk azon, mit is jelent a magyar történelemben az 1956-os magyar  szabadságharc és forradalom.
Szabadságharcosok között - John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból
2023. október 21. - 2023. december 10.
Helyszín:
Magyar Nemzeti Múzeum
1088 Budapest Múzeum körút 14-16.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr2018242469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása