Képes Tükör

Képes Tükör

Népszerű a Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison

A díszvendég Hollandia budapesti nagykövete elismeréssel szólt a magyar nép könyvszeretetéről.

2023. szeptember 30. - Kepes.Tukor

 

Nagy az érdeklődés a Nemzetközi Könyvfesztivál iránt a Millenárison.

Bebizonyították a látogatók, hogy a könyvek most is fontos szerepet töltenek be az életükben.

Megnyílt a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

2023. szeptember 28. és október 1. között találkozhatnak a könyvvilág barátai a Millenárison.

A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nagy sikerrel zajlik a Millenárison, amelyre minden olyan lelkes könyvbarát elmegy, akit megszólít a könyv szeretete és a  könyvvilág legnagyobb hazai könyves találkozója. 

Idén Hollandia érdemelte ki a díszvendég ország szerepét, amelyet nagy örömmel fogadott Désirée Bonis asszony, Hollandia budapesti nagykövete szívhez szólóan méltatta a magyarok könyvszeretetét, és nagy lelkesedéssel mutatta be a Hollandiából érkezett szerzőket, akik személyesen vesznek részt a Könyvfesztiválon, hogy személyes hangvételben mutatkozzanak be a magyar könyves találkozón.

A nagykövet asszony kifejezte örömét, hogy díszvendégként mutatkozhat be Hollandia Magyarországon, Budapesten. A könyvfesztiválra elhozták az összes magyarra fordított köteteteket. A diplomatát lenyűgözte, hogy a magyar nép, az egy olvasó nép, és hogy az emberek tényleg szeretnek olvasni, ami boldogító érzéssel tölt el, mert már gyermekként is lelkes olvasó volt, és csodálatos, abszolút nagyon jó, hogy idén Hollandia is jelen van a Könyvfesztiválon, és itt bemutathatják a szerzőiket. Sok magyar híresség műveit fordították le, mint Márai Sándor és Konrád György, és nagyon szeretik és olvassák e műveket Hollandiában.

Nagy lehetőség a magyar fiatalok számára a tanulás. Sok diák van most Hollandiában az egyetemeken Hágában, Amszterdamban, Leidenben, Groningenben, Utrechtben. Sokukkal találkozik, és a szüleikkel is Budapesten, és azt gondolja, hogy ez egy csodálatos lehetőség és egy ablak a világra, amikor lehetőség van külföldön tanulni.

Hisz benne, hogy ez a könyvekkel is így van. Egy könyv számára egy ablak a világra.

Örül, hogy kapcsolatba kerülhetett a mai magyar emberek szívével és lelkével. 

Az olvasáshoz türelem és szeretet kell és nagyon örül annak, hogy el tudják adni a műveiket.

Aki már kiment a Millenárisra, tapasztalhatta, milyen nagy az érdeklődés és milyen hosszú sorokban várakoznak a látogatók, hogy dedikálhassák a kiválasztott könyveket, miközben személyesen találkozhatnak kedvenc szerzőikkel.

Gyermekek és felnőttek, fiatalok és idősebbek, szakmabeliek és könyvbarátok rendkívül gazdag könyvkínálat fogadja számos izgalmas és érdekes programmal. A magyar könyvkiadók sokasága mellett a nagy világ is képviselteti magát a könyves seregszemlén. 

A könyv olyan hívó szó, amely tele van értékekkel, amelyeken keresztül előbbre mehet a világ egy békésebb és tartalmasabb jövő felé. Szimbolikus jelentőséggel bír a könyves szakma gazdag jelenléte a nemzetközi könyvfesztiválon, 

Az eseményhez csatlakozott a Budapest 150 és a Könyvfőváros programsorozat a Könyv tett, a Könyv híd és a Könyv szabadság gondolatával.

140 kiállító, 40 külföldi szerző, 180 programmal és több mint 200 dedikálási lehetőség várja látogatókat a Millenáris Parkban, a Nagycsarnokban, az Üvegcsarnokban, az Európa Ponton és a Nemzeti Táncszínházban.

Nagy öröm látni, amikor megkapják a jól megérdemelt figyelmet a felsorakozott könyvek sokasága, és telt házzal zajlanak a könyvbemutatók és beszélgetések. Egy jó könyv néha többet mond, mint egy kimondott szó. 

Arról szól a mondás, hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Ugyanezt elmondhatjuk úgy is, hogy aki a könyvet szereti, jó ember lehet.

Idén John Scalzi amerikai tudományos-fantasztikus író kapta meg a hivatalos megnyitón a Budapest Nagydíjat.

Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke stábjával és önkénteseivel nagy gondossággal járult hozzá a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál népszerűségéhez és sikeréhez.

Nagyon sok izgalmas könyv, nagyon sok gazdag program, szerzők, könyvkiadók, könyvbarátok kiállításokkal, könyvbemutatókkal, dedikációk hosszú sorával.

28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Díszvendég: Hollandia

2023. szeptember 28. - 2023. október 1.

Millenáris, Budapest

 A Könyvfesztivál programja elérhető honlapokon.

https://bookfestival.hu/

https://www.facebook.com/budapestinemzetkozikonyvfesztival

https://bookfestival.hu/programfuzet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr218225211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása