Képes Tükör

Képes Tükör

„Költő lenni vagy nem lenni” címmel új állandó Petőfi kiállítással ünnepel a Petőfi Irodalmi Múzeum

Petőfi 200 - Kétszáz éve született a legismertebb magyar költő, Petőfi Sándor.

2023. február 10. - Kepes.Tukor

 

 A fotóra kattintva megnyíló fotógaléria számos fotón keresztül mutatja be az új állandó Petőfi kiállítást.

 Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából új állandó Petőfi kiállítással nyitotta meg kapuit a felújított Petőfi Irodalmi Múzeum.

„Költő lenni vagy nem lenni” címmel látható az új állandó Petőfi kiállítás, amelynek a hivatalos megnyitóján egyben a kétszázadik évfordulóra időzítve nyitotta meg kapuit a Petőfi Irodalmi Múzeum a nagyközönség előtt. 

A mi Petőfink jelenléte az újratervezett tárlaton igazán érezhető és élvezhető. Látványos megidézése a kiállítás a nagy költőnknek, miközben korának legnagyobb kortárs művészei is bekapcsolódnak a gyűjtemény egészéhez. 

Sokszínű módon idézi meg a népszerű költőt az újrafogalmazott kiállítás. Aki időt ad a tárlat alapos bejárására, az felfedezheti magának újra és újra sokak kedvenc poétáját életbeli közelségben és vizuális élményekben egyaránt. 

A Petőfi 200 égisze alatt egész évben Petőfi Sándor jubileumára szerveződnek a programok és a megemlékezések. Nagyon hiányzott a felújítás miatt bezárt Petőfi Irodalmi Múzeum, de az emlékévben annál jobban lehet érdeklődésünk középpontjában a legismertebb magyar költő, akinek az életműve felér egy üstökös csillag fényével és csodájával. Rövid élete olyan fényesen csillogott és olyan intenzitással égett, hogy karizmatikus talentuma a legnagyobbak közé emelte őt, miközben ismertsége az elsők közé sorolja a nagyvilágban.

Gyermekkorunkban az ő költészetén keresztül szerettük meg a verseket, hősiessége és forradalmi alakja szorosan összeforrt a magyar szabadságharccal és forradalommal. Ugyanakkor költészete tele van lendülettel, prófétasággal, szerelmes szívvel és szabadságvággyal, miközben minden élethelyzetben és a természet erejében is vizuális gazdagsággal ontja a szebbnél szebb és igazabb ritmikus sorokat. 

Érdemes bekapcsolódni a Petőfi 200 Emlékév programjaiba, hiszen ezáltal újra és még jobban közel kerülhetünk a legnagyobb és legismertebb magyar költőnk világához,.és jó érzéssel fedezhetjük fel azt a mélységet és magasságot, amelyet életművében Petőfi Sándorunk örökül hagyott ránk.

A fotók a tárlat megnyitásán készültek. A fotógaléria a fotóra kattintva nyitható meg.

„Költő lenni vagy nem lenni” új állandó Petőfi kiállítás

Petőfi Irodalmi Múzeum

1053 Budapest

Károlyi utca 16.

További információ olvasható az alábbi linkeken.

https://pim.hu/hu

https://pim.hu/hu/kiallitasok/pim

https://www.petofi200.hu/

https://www.facebook.com/petofi200emlekev

https://pimblog.blog.hu/2023/01/18/megnyilt_a_karolyi-palota_es_benne_a_kolto_lenni_vagy_nem_lenni_cimu_petofi-kiallitas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr5218046102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása