Képes Tükör

Képes Tükör

Diótörő az Operában

Nyolcszáz gyermek volt vendég a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal a mesés balett előadáson.

2023. december 25. - Kepes.Tukor

 

24. alkalommal rendezte meg 2023. december 17-én, ezüstvasárnap a Magyar Állami Operaházban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az MBH Bankkal közösen a Karácsonyi Gyermekgálát, amelyre 800 hátrányos helyzetű kisdiákot hívtak vendégül vidéki városokból, falvakból, a fővárosból, a határon túlról, a Felvidékről, Székelyföldről, Csángóföldről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról, Nagyváradról és a Partium több településéről.

Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalett előadást nézhették meg a gyermekek, amelyik az egyik legnépszerűbb darab az Operaházban karácsony idején. Nagy sikert aratott a operaházi előadás, és elfeledtette egy kis időre a nehézséget és bánatot a hétköznapokból. Ünnepi díszbe öltötte a kis szíveket és hozzá segített az ünnepi készülődéshez. Mosolyba és örömbe váltottak a csillogó szemek és elvarázsolta őket egy mesevilág, ahol jól érezték magukat a gyermekek.

Az előadás előtt és a szünetben ünnepi finomságokkal és gyermek italokkal kedveskedtek a kicsiknek a szervezők, az előadás végén meg búcsúzóul egy nagy meglepetés ajándék várt rájuk, megtömve mindenféle jóval a piros batyut.

„A diótörő” a legjobb választás volt a Karácsonyi Gyermekgála műsorához a gyönyörű Operaházban, ahol a gyermekek voltak a vendégek a szép vasárnapi napon, remélve, hogy jó szívvel őrzik meg a szép meglepetés napot, amely őértük és nekik szólt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr8918288209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása